Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Dana Georgescu

Obezitatea reduce speranţa de viaţă

Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranța de viață şi se poate ajunge chiar la zece ani în cazul celor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu realizat pornind de la analizarea datelor culese de la circa 4 milioane de adulți de pe patru continente. Cercetarea „stabilește într-un mod concludent că excesul de greutate și obezitatea sunt asociate unui risc crescut de deces prematur”, susțin experţii de la Universitatea Cambridge. Obezitatea, al cărei număr de cazuri s-a dublat din 1980, a devenit un flagel la nivel mondial.

Faceţi maratoane de seriale? Obiceiul ar putea fi mortal!

Vizionarea continuă a serialelor tv ar putea fi mortală, susţin cercetătorii japonezi de la Universitatea din Osaka. Mai mult de cinci ore petrecute zilnic în faţa televizorului cresc riscul de embolie pulmonară (cheag de sânge la plămâni care se dezvoltă după perioade lungi de inactivitate) cu aproximativ 70%. Cercetătorii îi îndeamnă pe maratoniştii de seriale să oprească televizorul după fiecare oră şi să facă o plimbare. Studiul a fost realizat pe 86.000 de femei şi de bărbaţi timp de 19 ani, notează Daily Mail.

Proteina viitorului, obţinută din... gândaci

O echipă internaţională de cercetători a secvenţiat o proteină localizată în intestinele gândacilor de patru ori mai nutritivă decât laptele de bivoliţă şi considerată hrana populaţiilor viitoare. Diploptera punctate este singurul gândac care naşte pui vii, pe care îi hrăneşte cu un tip de lapte care conţine cristale în proteine. Acum, cercetătorii de la Institute of Stem Cell Biology and Regenerative Medicine din India încearcă să reproducă în laborator cristalele din proteinele din acest lapte care sunt „ca o mâncare completă”.

Carnea roşie nu creşte posibilitatea de deces la persoanele sănătoase

Consumul de proteine slabe, cum ar fi cele din nuci, carne de pui și pește, reduce riscul de deces, susține un studiu recent realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea Harvard, citat de Agenția France Presse. Cercetarea a fost realizată pe mai mult de 130.000 de persoane, timp de trei decenii. Concluziile acesteia mai arată că, în ciuda a ceea ce se credea, consumul de carne roșie sau alte proteine grase, cum ar fi ouăle și brânza, nu crește riscul de deces, însă acest lucru e valabil doar în cazul persoanelor sănătoase. Studiul recomandă să fie preferate proteinele care se găsesc în pâine, cereale, paste, fasole, nuci și legume.

Add comment


Security code
Refresh