Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

598 15 1de Raluca Grințescu

Punctul San Yin Jiao este una dintre cele mai bune tehnici prin care puteți scăpa de durere. Medicii chinezi recomandă masarea acestui punct pentru următoarele afecţiuni: dureri menstruale în cazul fetelor, probleme ale tractului gastrointestinal, dureri de cap.

Reglează funcțiile sexuale

Tot ce trebuie să faceți este să apăsați puternic, timp de câteva secunde, acest punct. O să simţiți cum durerea dispare. Un psiholog chinez susţinea că acel punct are o legătură directă cu celulele nervoase. San Yin Jiao SP6 este la o palmă deasupra gleznei şi înseamnă „intersecţia celor trei yin”, referindu-se la meridianele yin ale splinei-pancreasului, ficatului şi rinichilor. Rolul său principal este reglarea funcţiilor sexuale şi reproductive la bărbaţi şi la femei. Are un efect foarte puternic asupra uterului, deoarece toate cele trei meridiane yin sunt conectate cu uterul. Stimularea sa restabileşte memoria şi vă ajută să vă simţiți mai tineri, mai alerţi, deoarece o parte din puterea acestui punct se datorează capacităţii sale de a întări qi-ul rinichilor. Toate organele majore yin, cu excepţia inimii, pot fi stimulate cu acest punct. Dar prin stimularea rinichilor şi splinei, funcţionarea inimii este la rândul ei reglată, deoarece rinichii (Apa) controlează inima (Foc), în timp ce splina (Pământ) este generată de inimă (Foc).

Alungă oboseala cronică

Masajul acestei zone are efecte benefice dacă trăiți în stres, nu dormiți suficient sau suferiți de oboseală cronică. Iată ce se întâmplă dacă stimulați prin masaj acest punct: îmbunătăţeşte elasticitatea şi sănătatea pielii, mărește libidoul, reglează tractul gastrointestinal, în acest fel puteți scăpa de balonare şi de alte probleme digestive. Această metodă stimulează funcţia ovarelor şi a uterului, astfel încât poate fi benefică în special pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate. Reglează ciclul menstrual şi calmează crampele.

Poate fi făcută în orice moment al zilei

Mai întâi trebuie să localizaţi cu precizie acest punct pentru a şti de unde să începeţi masajul. Plasaţi patru degete mai sus de la încheietura gleznei, pe partea interioară a picioarelor. Punctul care vă interesează ar trebui să fie pe degetul arătător. Punctul San Yin Jiao trebuie masat timp de zece minute; masarea poate fi făcută în orice moment al zilei, dar este mai bine înainte de culcare.

Add comment


Security code
Refresh