Main menu

header

598 15 2de Monica Beleneş

Când vine vorba despre mers la medic majoritatea oamenilor bat în retragere, ori din lipsă de timp, ori pentru că nu consideră a avea vreo problemă de sănătate. În vremurile actuale toți dau vina pe stres și cred că dacă îl înlătură scapă de orice altceva. Doar că realitatea este alta și starea de sănătate ar trebui să ne preocupe în așa măsură încât să ne-o monitorizăm permanent. Așa am putea depista unele afecțiuni încă de la primele simptome.

Kiturile au acuratețe de 94%

Compania medicală Hartmann, cu o experiență de peste 190 ani în Germania, vine în sprijinul românilor și le oferă posibilitatea să-și descopere singuri afecțiunile care le dau bătăi de cap cu ajutorul kiturilor medicale Veroval. Acestea se vor comercializa în farmacii și vor avea un cost între 30 și 100 de lei. Astfel colesterolul crescut, alergiile, anemiile, intoleranța la gluten, Heliobacter pylori, sângerările oculte în scaun, infecțiile bacteriene sau urinare și problemele de infertilitate la bărbați, vor fi depistate printr-o autotestare rapidă la domiciliu. Între un minut și 30 de minute, în funcție de test, puteți afla dacă rezultatele sunt negative sau pozitive cu o acuratețe de 94%. În cazul celor pozitive trebuie să mergeți imediat la un specialist, deoarece testele nu țin locul unei consultații, doar vă avertizează.

Testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol

598 15 3Testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol este mai ales recomandat persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani, dar și femeilor care au luat anticoncepționale pentru mai mult timp, precum și fumătorilor. Utilizând kitul pentru autotestare „Colesterol” se poate afla, rapid și sigur, dacă nivelul colesterolului este normal sau nu, caz în care este necesară schimbarea stilului de viață și a dietei. Testul presupune prelevarea unei probe de sânge, iar rezultatul este gata în trei minute.

Depistarea alergiilor la păr de pisică, polen de iarbă și acarieni

Testul de depistare a alergiilor la păr de pisică, polen de iarbă și acarieni se adresează persoanelor care prezintă simptomele tipice alergiilor (strănut, nas înfundat sau ochi iritați), dar nu știu cu exactitate la ce anume sunt alergice. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul acestuia este gata în 30 de minute.

Pentru confirmarea carenței de fier

Testul pentru confirmarea carenței de fier se adresează mai degrabă persoanelor care prezintă simptomele tipice: oboseală frecventă, paloarea sau durerile de cap. În cazul în care testul confirmă lipsa fierului din organism, specialiștii recomandă vizita la medic, care va putea prescrie, pe baza rezultatului testului și a consultației, tratamentul potrivit. Pentru acest test este nevoie de prelevarea unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în zece minute.

Pentru prevenția bolilor intestinale

Testul pentru prevenția bolilor intestinale din gama Veroval se adresează mai ales persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani. Acest test ajută la depistrea sângerărilor oculte din scaun, care pot semnala chiar și incipiența cancerului colorectal. Pentru acest test este nevoie de o probă de scaun. Rezultatele pot fi citite în cinci minute.

Pentru prevenția afecțiunilor stomacale

Testul pentru prevenția afecțiunilor stomacale, care evidențiază dacă organismul este purtător al bacteriei Helicobacter pylori, se adresează tuturor oamenilor care își doresc să-și mențină sănătatea organismului sub control. În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății estima în anul 2014 că jumătate din populația globului se confruntă cu această bacterie, testul Veroval este cel mai rapid și mai eficient mijloc prin care românii pot afla dacă sunt sau nu purtători ai bacteriei Helicobacter pylori. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în zece minute.

Pentru infecțiile tractului urinar

Testul pentru infecțiile tractului urinar confirmă prezența leucocitelor, a nitriților și a proteinelor și este recomandat persoanelor care prezintă arsuri ușoare la urinare sau dureri abdominale. Aceste simptome sunt deseori confundate cu o iritație temporară a vezicii urinare. Testul Veroval clarifică rapid și sigur dacă este într-adevăr vorba despre o iritație sau sunt semne ale substanțelor asociate tipic cu o infecție. Testul necesită o probă de urină, iar rezultatele sunt gata într-un minut.

Pentru depistarea intoleranței la gluten

Testul pentru depistarea intoleranței la gluten este de interes celor care prezintă tulburări gastrointestinale frecvente (balonare, diaree), fără o cauză evidentă. Testul Veroval ajută la asocierea acestora cu intoleranță la gluten. Dacă însă testul este negativ, este importantă investigarea altor posibile cauze, întrucât apariția constantă a disconfortului poate semnala probleme mai grave. Testul se face printr-o probă de sânge, rezultatul fiind gata în zece minute.

Testul de fertilitate masculină

Testul de fertilitate masculină este un instrument eficient pentru cuplurile care încearcă să conceapă un copil și se confruntă cu probleme în acest sens. Testul Veroval evidențiază dacă lichidul seminal conține suficienți spermatozoizi pentru concepție. Acest test necesită o mostră de spermă, iar durata de testare este de șapte minute.