Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Dana Georgescu

Bebeluşul cu trei „părinţi“ este sănătos

Primul bebeluș din lume conceput cu ajutorul unei proceduri ce combină ADN-ul a trei „părinți” e sănătos, potrivit doctorilor americani care au supravegheat tratamentul controversat. El s-a născut la 6 aprilie, după ce părinții săi iordanieni au mers în Mexic, unde au fost ajutați de specialiști în fertilitate din SUA, iar informația a apărut abia recent. Echipa de medici condusă de John Zhang, de la Centrul New Hope Fertility din New York, a decis să încerce controversata procedură a transferului mitocondrial, cu speranţa că va oferi cuplului un copil sănătos, deoarece mama sa are genele sindromului mortal Leigh.

Sportul asociat cu supărarea poate duce la infarct

Exercițiile fizice intense practicate atunci când corpul se confruntă cu emoții puternice ar putea fi dăunătoare pentru inimă, potrivit unui nou studiu realizat de oameni de știință irlandezi. Cu toate că exercițiile fizice prezintă numeroase beneficii, inclusiv pentru prevenirea afecțiunilor cardiace, oamenii de știință susțin că o persoană „care este nervoasă sau supărată” și care vrea să facă sport „să se străduiască să nu își depășească rutina” și să nu efectueze exerciții la niveluri extreme.

La Timişoara a fost concepută prima imprimantă de organe din Europa de Est

O bioimprimantă, concepută şi realizată la centrul de cercetare medicală OncoGen, este prima de acest fel din Europa de Est, şi va putea printa în viitor organe precum rinichii sau ficatul pentru transplantarea la oameni. Bioimprimanta 3D a fost realizată de specialiştii de la Symme3D Timișoara şi funcţionează în cadrul OncoGen - Centrul de Terapii Genetice şi Celulare în Tratarea Cancerului, institut unic în România şi în sud-estul Europei, inaugurat în urmă cu un an.

Oamenii de ştiinţă recomandă reducerea zahărului dat copiilor

Sugarii și copiii mai mici de 2 ani nu ar trebui să mănânce alimente care conțin zaharuri adăugate, iar copiii mai mari ar trebui să limiteze aportul lor zilnic la 100 de calorii, potrivit unui comunicat al American Heart Association (AHA). Copiii și adolescenții americani mănâncă zilnic în medie echivalentul a 19 lingurițe cu zaharuri adăugate în mâncare și în sucuri, susțin experții din SUA. Aceștia recomandă mai puțin de șase lingurițe cu zahăr pe zi pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani, altfel crește riscul de a dezvolta boli de inimă, obezitate sau suferințe legate de hipertensiunea arterială.

Add comment


Security code
Refresh