Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Maria Petrache

Nu este deloc de glumit cu vopseaua de păr, cel puţin aşa le avertizează cercetătorii pe femei, dar totodată şi pe bărbaţii care recurg la această soluţie.

Conform unui studiu realizat cu puţin timp în urmă, acest produs de înfrumuseţare are efecte dezastruoase asupra stării de sănătate a femeilor care recurg la el. În timp, se pare că vopseaua nu doar arde firul de păr, dar afectează şi ficatul. Vinovat de această situaţie este acidul octynoic, un produs care intră în componenţa vopselei, şi care ar fi responsabil pentru apariţia cirozei biliare primare (CBP). În plus, acidul în cauză este întâlnit şi în compoziţia ojei. Din acest motiv, specialiştii le avertizează pe femei să nu abuzeze de acest produs. Potrivit medicilor, 50% dintre femeile care suferă de CBP obişnuiesc să îşi vopsească părul şi să utilizeze frecvent produse de înfrumuseţare.

Add comment


Security code
Refresh