Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Trainer Nomin Damdin: „Cu Soroban, copiii devin capabili să efectueze calcule mentale uluitoare“

617 22 1de Anca Lăpuşneanu si Daniel Alexandrescu

O minte sclipitoare este, de cele mai multe ori, o minte antrenată. Nomin Damdin este prima femeie care a introdus în România metoda revoluţionară numită Soroban, care nu numai că dezvoltă armonios ambele emisfere ale creierului copiilor, ci îi şi învaţă să efectueze calcule cu numere mari mai rapid decât un calculator! Conceput ca o numărătoare, are un minimum de bile necesare calculelor. Pe rândul de sus o bilă cu valoarea 5, pe rândul de jos 4 bile cu valoarea 1. Soroban are cel puţin 15 coloane, dar există şi modele cu 21, 23, 27 sau 31 de coloane. Se poate ajunge la o viteză de calcul superioară unei maşini mecanice de calculat. Nomin este din Mongolia, a terminat acolo un liceu cu profil de matematică-informatică. A absolvit Academia de Studii Economice şi trăieşte acum în România. Mulţi ani a lucrat ca traducător de limba italiană şi rusă, iar în timpul liber predă meditaţii. Este reprezentanta şcolii Houmei Jyuku, cu o vechime de 70 ani în Japonia, membru de onoare al Federației Naționale Japoneze de Soroban şi fondatoarea Societăţii „Great Minds” care, prin metode şi programe educaţionale japoneze de mare eficienţă, contribuie la dezvoltarea abilităților mentale și cognitive ale copiilor români.

Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză: „Tehnica Rewind vă scapă de stresul posttraumatic în doar câteva minute“

616 18 1de Cătălina Tăgârță

Stresul posttraumatic este o tulburare care se dezvoltă după ce oamenii experimentează un eveniment pe care ei îl percep ca periculos, şocant sau înfricoşător, precum un accident grav de maşină, o boală nemiloasă sau decesul unei persoane dragi etc. Potrivit specialiștilor, atunci când treceți printr-un asemenea eveniment, trauma este resimțită atât la nivel psihologic, cât și fiziologic. Organismul declanşează pe moment un mecanism de tipul „luptă sau fugi”, dar sentimentul de tristețe poate fi readus în prim-plan chiar și după ani de la incident, el fiind retrăit la aceeași intensitate sau la una asemănătoare.

10 precepte nordice pentru a trăi 10 ani în plus

613 18 1de Dana Georgescu

„Influența patrimoniului genetic asupra duratei vieții nu este decât în jur de 25%, în timp ce modul de viață o determină în proporție de 75%”, susține medicul suedez doctor Bertil Marklund (foto) în proaspăta sa carte „10 tips: Må bättre och lev 10 år längre” („10 ponturi pentru a trăi 10 ani în plus”). Specialistul a alcătuit un ghid cu zece sfaturi pentru a avea o viață mai lungă și mai bună, carte ce se bazează pe experiența sa de practician și de cercetător din Suedia, dar și pe literatura științifică. Iată care sunt acestea:

Fizioterapeut Claudia Maria Sandru: „Deep Tissue îmbunătăţeşte funcţionarea inimii şi circulaţia sangvină“

611 18 1de Cătălina Tăgârță

Deep Tissue este o alternativă la masajele terapeutice deja existente, diferențiindu-se de variantele clasice prin: ritm, durată și presiune. Fiind oferit de un terapeut specializat, Deep Tissue are menirea de a acționa în profunzime musculară, înlăturând toate consecințele unui stil de viață caracterizat de stres și de tensiune și generând o revigorare emoțională. Claudia Maria Sandru (medalion), fiziokinetoterapeut și terapeut la Centrul Sakura, din București, ne-a spus mai multe pe această temă.

Cum faceţi faţă unui divorţ Psihologul Nicoleta Florea vă arată care sunt paşii pentru un „detox emoţional“

610 22 1de Valeria Roman

Divorţul poate fi o etapă în viaţa de cuplu dificil de gestionat, care întoarce tot universul cu susul în jos. De obicei, ideea divorţului încolţeşte atunci când cel puţin unul dintre parteneri ajunge la concluzia că nu mai pot trăi împreună fie din cauza aşteptărilor diferite, a lipsei de comunicare, a deselor neînţelegeri, fie din cauza faptului că iubirea lor a luat o altă formă de-a lungul timpului. Nicoleta Florea (medalion; număr de telefon: 0735.672.983; adresă de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, a explicat cum putem face ca un divorţ să nu lase semne adânci în sufletul celor doi parteneri care se separă.

Nicoleta Magargiu, reflexoterapeut: „Masajul pe pat cu pietre de jad detensionează coloana“

608 11 1de Anca Lăpuşneanu

Zilnic suntem dispuşi unui val imens de informaţii referitoare la tratamente miraculoase, dar puţine dintre acestea dau roade. De peste 5.000 de ani, chinezii folosesc jadul pentru ceea ce ei numeau „puterile sale magice”. Nicoleta Magargiu (foto), reflexoterapeut, a descoperit vindecarea cu pietre de jad şi şi-a deschis propriul cabinet, „Casa jad”. Zilnic, acesta este „animat” de pacienţi care vin cu probleme de sănătate, oboseală, stres, epuizare, dar mai ales cu probleme la coloana vertebrală: scolioză, cifoză, spondiloză cervicală, discopatie lombară.

Psiholog Liliana Ispas: „Adolescenţa e perioada în care individul îşi descoperă independenţa“

604 25 1de Irina Ţolea

Considerată cea mai frumoasă, dar și cea mai problematică perioadă din viața unui om, adolescența aduce cu sine entuziasmul, prima iubire, o serie de descoperiri, dar și multe tensiuni și conflicte. Specialiștii atrag atenția că adolescența este cea mai vulnerabilă etapă din punct de vedere psihologic. Studiile arată că peste 20% dintre adolescenți sunt afectați de depresie, țara noastră fiind plasată în primele locuri la nivel european din punct de vedere al manifestărilor depresive în rândul tinerilor. Mulți părinți sunt puși în dificultate în traversarea acestei perioade, nu știu cum să se înțeleagă cu adolescentul, cum să gestioneze schimbările apărute. Despre modificările de comportament specifice vârstei, despre pericolele iminente și despre soluțiile necesare în gestionarea relației părinte-adolescent, ne-a vorbit doamna Liliana Ispas (medalion), psiholog clinician.

Doctor Valentin Ghincea: „Terapia Papimi susţine tratamentele oncologice şi perioada de recuperare“

603 18 1de Irina Ţolea

Terapiile cu câmp electromagnetic pulsat (PEMF) au început să fie folosite în domeniul medical încă din anii ’70. Mii de teste clinice de specialitate au demonstrat multiplele efecte terapeutice pe care acest sistem le oferă. Principalele sale beneficii vizează efectele antiinflamatoare și antialgice. În domeniul recuperării sportive, terapiile PEMF sunt astăzi utilizate cu succes de performeri de talie mondială din fotbal, motociclism, schi alpin sau baschet. În România, aceste terapii sunt încă puțin cunoscute, fiind accesibile doar în clinicile private, dar eficiența lor oferă deja rezultate în afecțiuni diverse, de la fracturi și traumatisme până la boli cronice sau oncologie. Metoda terapeutică și beneficiile terapiilor PEMF prin sistemul Papimi ne-au fost explicate de Valentin Ghincea (medalion), terapeut la Centru de Recuperare şi Medicină Integrativă Global Wellness System din București.

Valentina Taulescu, terapeut facilitator Access Bars: „E o tehnică de eliberare a blocajelor emoţionale, mentale şi fizice“

602 19 1de Cătălina Tăgârță

Access Bars este o tehnică de eliberare a stresului, prin care se obțin o pace profundă, o claritate legată de ceea ce este și ce vrea să-şi creeze fiecare persoană, cât și o mai mare capacitate de a fi prezent în viața sa. Cu ajutorul metodei Bars, prin accesarea unor puncte de la nivelul capului se începe eliminarea unor energii blocate în structurile corpului. Se eliberează emoțiile negative din trecut, judecățile, credințele limitative, șocurile, implanturile energetice și dizarmoniile. Valentina Taulescu (medalion), terapeut facilitator Access Bars la Centrul Shakti, din Capitală, ne-a spus mai multe pe această temă.

Ovidiu Chiş, doctor în medicină tradiţională Ayurveda: „Soluţiile alcaline perfuzabile tratează mai eficient bolile grave“

601 18 1de Monica Beleneş

Medicina holistică arată că starea unui organ sau compoziția fluidelor corporale influențează mult starea generală. Şi atunci când pH-ul extra și intracelular sunt în echilibru, se declanșează fenomene de detoxifiere și de echilibrare care pot vindeca afecțiuni cronice sau chiar considerate incurabile. În practica medicală observăm adeseori excepții datorate capacității pacientului de a schimba complet mediul intern și extern, de a schimba și de a abandona toate condițiile ce anterior au dus la apariția bolii. Iar afecţiunile grave au ajuns să poată fi tratate cât mai eficient cu soluții alcaline perfuzabile. Despre aceste remedii pe cale intravenoasă ne-a povestit doctorul Ovidiu Chiș (medalion).

Doctor Vasile Ardeleanu: „Osteopatia asigură buna funcţionare fiziologică a întregului organism“

600 18 1de Andreea Radu

Osteopatia este o metodă de tratament pentru îndreptarea oaselor întregului corp, pentru relaxarea muşchilor şi a ţesuturilor conjunctive, pentru îndepărtarea radicală a bolilor. Metoda are în centrul atenţiei coxalele. Se pare că majoritatea oamenilor se confruntă cu probleme, fie că resimt sau nu. Despre această tehnică, cum ne ajută, cine poate apela şi cui se adresează am discutat cu doctor Vasile Ardeleanu (foto) care practică această terapie în cabinetul său (www.armoniecunatura.ro).