de Cristina Tache
Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.
Pentru brânză
Francezii, italienii şi multe dintre popoarele nordice sunt mari amatoare de brânză de diferite consistenţe şi gusturi. Fiecare tip de brânză, servită ca aperitiv sau ca desert, are însă cuţitul ei special. Pentru brânza moale se foloseşte un cuţit cu lama decupată, iar pentru cea tare, cuţitul are o lamă groasă, dură şi este foarte ascuţit. Caşcavalul se taie cu un cuţit cu lamă foarte ascuţită, cu dinţi. Găurile din lamă nu permit lipirea bucăţilor de caşcaval între ele.