de Cristina Tache
Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.
Pentru pizza
Cuţitele pentru pizza au fost inspirate din instrumentele mai vechi pentru tăiat pielea animalelor şi din cele pentru tăiat pastele făinoase. Acestea se găsesc în două variante: cu un mâner sau cu două. Cuţitul pentru pizza cu un singur mâner are o roată din inox ascuţită, de maximum zece centimetri, şi este foarte uşor de manevrat. Cuţitul cu două mânere este lung de 35 cm şi, cu ajutorul lui, pizza se taie mult mai repede, din câteva mişcări. Cuţitele pentru pizza trebuie manevrate cu grijă, pentru că sunt foarte ascuţite.