Main menu

header

970 26 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Salata Caesar este o inspirație - plină de vitamine, cu proteine și cereale integrale incluse, acest fel de mâncare este unul aproape complet. Site-urile de specialitate menționează cele mai populare variante ale uneia dintre cele mai apreciate salate din lume.

Salată Caesar cu paste

970 26 2Ingrediente: 120 ml zară, 60 ml iaurt grecesc simplu, 3 linguri cu ulei de măsline, 2 linguri cu suc de lămâie, 2 lingurițe cu muștar, 1 și 1/2 linguriță cu pastă de hamsii, 1 cățel de usturoi, 200 g parmezan ras fin, împărțit, 1/2 linguriță cu sare, împărțită, 1/2 linguriță cu piper măcinat, împărțit, 220 g penne din grâu integral, 500 g piept de pui fiert, mărunțit, 100 g roșii cherry, tăiate la jumătate, 2 salate romane, tocate.

Mod de preparare: combinați zara, iaurtul, uleiul, sucul de lămâie, muștarul, pasta de hamsii, usturoiul, 100 g parmezan și 1/4 linguriță cu sare și aceeași cantitate de piper într-un blender, până se omogenizează. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți-le, rezervând puțin din lichid. Amestecați pastele, puiul, roșiile, lichidul de la paste și restul de sare și piper, într-un castron mare, apoi turnați sosul cu zară. Chiar înainte de servire, amestecați totul cu salata verde și presărați restul de parmezan.

Varză coaptă cu sos de salată Caesar

970 26 3Ingrediente: 1 varză albă, 3 linguri cu ulei de măsline extravirgin, 2 lingurițe cu condimente (cu usturoi și ierburi), 2 lingurițe cu coajă rasă de lămâie, 1 și 1/2 linguriță cu muștar, împărțit, 150 g parmezan ras, împărțit, 60 ml iaurt simplu grecesc, 60 g maioneză, 1 lingură cu apă, 2 lingurițe cu sos Worcestershire, 1 linguriță cu pastă de hamsii, 1 linguriță cu usturoi ras, 1 linguriță cu suc de lămâie, 150 g crutoane condimentate, zdrobite fin.

Mod de preparare: tăiați varza în 8 felii, lăsând capătul rădăcinii intact, pentru a le menține împreună. Amestecați uleiul, condimentele, coaja de lămâie și 1/2 linguriță cu muștar într-un castron, până se combină. Ungeți uniform pe ambele părți felille de varză cu acest lichid și păstrați deoparte restul. Într-o tavă de copt așezați feliile de varză, cu părțile tăiate în jos, într-un singur strat și dați-le la fript timp de 40 de minute. Între timp, amestecați jumătate din cantitatea de parmezan cu iaurtul, maioneza, apa, sosul Worcestershire, pasta de pește, usturoiul, sucul de lămâie și restul de muștar. Feliile de varză scoase din cuptor se stropesc cu acest dressing, se presară cu crutoane si restul de parmezan.

Salată Caesar cu „crutoane” de tofu

970 26 4Ingrediente: pentru dressing: 50 g nuci caju, crude, 3 linguri cu apă, 2 linguri cu suc de lămâie, 2 lingurițe cu semințe de in, 1 și 1/2 linguriță cu muștar, 1 linguriță cu pastă de hamsii, 1 linguriță cu sos Worcestershire, 1/2 linguriță cu usturoi pudră, 1 praf de sare. Pentru „crutoane”: 500 g tofu tare, scurs și tăiat în cuburi, 50 ml suc de lămâie, 50 ml sos Worcestershire, 1 linguriță cu praf de usturoi, 1 linguriță cu praf de ceapă, 3 lingurițe cu ulei de măsline, împărțit. Pentru amestecul de salată: 200 g castraveți englezești tăiați în felii subțiri, 2 salate romane, 100 g amestec de frunze de pătrunjel și de ceai, 1 lingură cu parmezan ras.

Mod de preparare: pentru dressing, puneți nucile caju într-un castron mic și adăugați suficientă apă fierbinte pentru a le acoperi; lăsați-le la înmuiat timp de cel puțin 30 de minute. Scurgeți nucile și transferați-le într-un blender, împreună cu 3 linguri cu apă, 2 linguri cu suc de lămâie, semințele de in, muștarul, pasta de hamsii, 1 lingură cu sos Worcestershire, 1/2 linguriță cu usturoi praf și sare - mixați până la omogenizarea completă. Aranjați tofu pe o foaie de copt, între straturi de prosoape de hârtie, acoperiți-le cu un vas, puneți deasupra un obiect mai greu și lăsați la scurs timp de 15 minute. Bateți sucul de lămâie, sosul Worcestershire, pudra de usturoi și praful de ceapă într-un castron mare, adăugați tofu și amestecați. Lăsați să stea 15 minute (sau dați la frigider până la două ore), apoi transferați tofu pe o farfurie, înlăturând lichidul. Încălziți uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu, și frigeți tofu în două reprize, până când devine auriu și crocant pe toate părțile. Înainte de servire, combinați ingredientele pentru amestecul de salată, turnați dressingul, amestecați, presărați „crutoanele” de tofu și parmezanul.

Salată Caesar cu anghinare crocantă

970 26 5Ingrediente: 100 g făină universală, 1 ou, 100 g pesmet, 6 linguri cu parmezan ras, împărțit (plus pentru ornat), 400 g „inimi” de anghinare întregi, clătite și tăiate la jumătate, 5 linguri cu ulei de măsline, împărțit, 2 linguri cu maioneză, 2 linguri cu suc de lămâie, 1 linguriță cu muștar, 1/2 cățel de usturoi, ras, 1/2 linguriță cu pastă de hamsii, 2 salate romane, tocate, 1 praf de piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare: puneți făina într-un vas adânc. Bateți ușor oul într-un alt bol. Combinați pesmetul și patru linguri cu parmezan într-un al treilea vas. Se dă anghinarea uscată prin făină, apoi se scufundă în ou și se rulează în amestecul de pesmet. Încingeți trei linguri cu ulei într-o tigaie mare, la foc mediu, și frigeți anghinarea, întorcând o dată, până bucățile devin crocante și aurii pe ambele părți. Transferați anghinarea pe o farfurie căptușită cu prosop de hârtie. Bateți maioneza, sucul de lămâie, muștarul, usturoiul, pasta de hamsii, restul de ulei și de parmezan într-un castron mare, până se combină. Amestecați salata romană cu dressingul. Se servește preparatul cu anghinarea crocantă, presărat cu piper și parmezan ras.

Salată Caesar cu friptură pe grătar

970 26 6Ingrediente: 60 g maioneză, 2 linguri cu suc de lămâie, 2 linguri cu ulei de măsline, 1 linguriță cu muștar, 1 linguriță cu pastă de hamsii, 1 cățel de usturoi, ras, 1/2 linguriță cu piper măcinat, împărțit, 2 linguri cu parmezan ras, 1 kg friptură la grătar de mușchi de porc, 1 praf de sare, 1 roșie mare, tocată, 100 g ceapă roșie, feliată subțire, 1 salată romană mare, tăiată în sferturi pe lungime, felii de lămâie (pentru servit).

Mod de preparare: bateți maioneza, sucul de lămâie, uleiul, muștarul, pasta de hamsii, usturoiul și 1/4 linguriță cu piper într-un castron mic, apoi adăugați parmezanul. În alt vas amestecați roșia, ceapa și un praf de sare. Tăiați friptura felii. Într-un castron așezați salata, adăugați roșiile cu ceapă, stropiți cu dressingul, amestecați și adăugați friptura. Se servește salata cu felii de lămâie.

Salată Caesar „înfăşurată“

Ingrediente: 1 salată romană mare, 250 g piept de pui fiert, tocat, 120 ml sos pentru salată Caesar, 2 linguri cu parmezan ras, 100 g crutoane condimentate, zdrobite grosier, 100 g cipsuri de parmezan, zdrobite, 2 tortilla din grâu integral.

Mod de preparare: combinați salata cu puiul, sosul și parmezanul ras într-un castron mare, adăugați crutoanele și cipsurile, apoi așezați tortilla pe o masă de tăiat. Puneți jumătate din cantitatea de salată în centru, apoi rulați. Repetați cu amestecul de tortilla și de salată rămase.