de Cristina Tache
De multe ori suntem atât de grăbiţi, încât nu mai avem timp să preparăm o mâncare „ca la mama acasă” şi cumpărăm un sandviş de la fast-food sau alte astfel de alimente nu foarte sănătoase. Pentru cei grăbiţi, dar care vor totuşi să se delecteze cu o mâncare bine gătită, propunem următoarele reţete uşor de preparat la cuptorul cu microunde.
Supă de legume
Ingrediente: o linguriţă cu ulei de măsline, o ceapă de dimensiune medie - tăiată julien, patru roşii bine coapte, patru morcovi mici - tăiaţi rondele, două tulpini de ţelină - tăiate bucăţi, o linguriţă cu sare şi patru căni cu apă.
Mod de preparare: se pune uleiul cu ceapa într-un vas şi se lasă la microunde timp de trei minute, la putere maximă. Se adaugă tomatele tăiate bucăţi şi se mai lasă la cuptor încă zece minute. Se adaugă restul ingredientelor şi se lasă încă zece minute sau până când morcovul şi ţelina sunt fragede. (va urma)