de Gabriela Niculescu
Ne aflăm în luna Sărbătorilor de iarnă, iar mesele, mai ales atunci când avem oaspeţi, trebuie să fie deosebite faţă de cele din restul zilelor anului. Tocmai de aceea ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii pentru a pregăti aperitive speciale.
Pe triunghiuri de lipie, cu un sticks pe post de trunchi, puteţi pune pastă de avocado sau de guacamole şi s-o ornaţi cu ajutorul cubuleţelor din gogoşari muraţi. Brăduţii nu vor trece neobservaţi
Sandvişurile sunt mult mai apetisante dacă le ornaţi cu gărgăriţe aşezate pe frunze de pătrunjel. Câteva seminţe de in se pot transforma în „buline” pe roşiile cherry, iar „ochii” din maioneză pot finisa măslinele
Cu ajutorul măslinelor, morcovilor, mozzarellei şi al unor scobitori puteţi aduce la masă un platou plin cu… pinguini
Pe o ţepuşă pentru frigăruie puteţi construi un om de zăpadă din două ouă fierte, câteva rondele de morcovi pe post de pălărioară, câteva boabe de piper şi o frunză de pătrunjel
Feliile de castraveţi şi de caşcaval se pot înfige în ţepuşe pentru frigărui ce au la bază o jumătate de măr. Aşezate pe verticală, nu doar că vor ocupa mai puţin spaţiu pe masă, dar vor crea şi o impresie bună
Puteţi servi la masă broccoli sub formă de… brăduţ. Ornaţi buchetele verzi cu roşii cherry, ceapă, steluţe şi figurine decupate din ardei gras de diverse culori sau din brânzeturi, morcovi şi conopidă
Pe un fund de lemn sau pe un platou puteţi aranja diverse tipuri de brânzeturi şi roşii cherry sub forma unui brăduţ
Foitajul împletit sub formă de brăduţ şi umplut cu ciuperci, brânză sau carne poate fi un alt aperitiv special pentru masa de Crăciun