Main menu

header

Adrian Păunescu din prezentul continuu şi Andrei Păunescu, bunicul reîmplinit în toiul unui interviu

907 18 1Învățătura de căpătâi a actului de creație ține de perenitate și de anticipație. Adrian Păunescu cel de astăzi respiră din cel de ieri și ne îmbie la curiozitatea celui de mâine. Pentru a merita cununile de har ale poeților săi, poporul român mai trebuie să aștepte...

Read more: Adrian Păunescu din prezentul continuu şi Andrei Păunescu, bunicul reîmplinit în toiul unui interviu

God Save The Queen, Long Live The King! Elisabeta a II-a, Regina care a pus căpăstru uriaşilor

900 32 1Regina Elisabeta a II-a i-a lăsat Regelui Charles al III-lea misiunea păstrării unității Coroanei Britanice. Povara de a moșteni riscul. Elisabeta de Windsor reprezintă mitul vieții trăite în folosul umanității. Parcă mai mult ca oricând, mitul Anei lui Manole a prins suflet, într-o epocă modernizată în care computerele înlocuiesc mintea și sufletul. Acesta nu încape în cele 96 de salve de tun, prevăzute de „Operațiunea Unicorn”, dar răzbate din ele, cu forță, cu putere și, mai ales, cu înțelepciune. În mitul românesc, jertfa s-a numit Ana, soția meșterului Manole.

Read more: God Save The Queen, Long Live The King! Elisabeta a II-a, Regina care a pus căpăstru uriaşilor

La aniversare, cu Prinţul Florin de Piersic Într-o zi de iarnă, dintr-un piersic primăvăratic ne-a picat în dar un anumit Florin. Un actor, un recitator, un prieten și, mai ales, o flacără de om. Un fruct neoprit și de neoprit.

La ceas aniversar, Florin Piersic, cel care a devenit un fel de „tată al timpului“, vorba prietenului său Nichita Stănescu, readuce în memoria cititorului acestor rânduri prezentul continuu. Rămâne același „june prim“ din perioada în care reușea să seducă publicul cu rolul din „Peer Gynt“ și îi place să-i vorbești pe numele mic.

Read more: La aniversare, cu Prinţul Florin de Piersic Într-o zi de iarnă, dintr-un piersic primăvăratic ne-a...

TAIFASURI, la aniversare: 800 de numere, mii de pagini, milioane de prieteni!

Știți că sunteți, pur și simplu, minunați? Da, dumneavoastră, cititorii! Am poposit în sufletele voastre ca musafiri și am rămas o familie... Astăzi, revista TAIFASURI „împlinește“ 800 de numere. E o vârstă considerabilă, având în vedere un săptămânal pe hârtie clasică de ziar, care nu doar că se „vinde“, ci este și iubit. Nu suntem mercantili, ne-ați demonstrat că ne iubiți... Și noi v-am arătat dragostea, ieri și azi, trudind pentru un sigiliu al zilei de mâine.

Read more: TAIFASURI, la aniversare: 800 de numere, mii de pagini, milioane de prieteni!