Main menu

header

La profesorul doctor Ioan Nedelcu, general în rezervă, pe vremea când conducea primul cabinet de dermatologie de la Spitalul Militar Central „Carol Davila”, s-a prezentat un veteran de război. El l-a rugat să-i păstreze o casetă în care îşi filmase teribilele răni împrăştiate pe tot corpul de o boală grea: psoriazis. Bătrânul ostaş nu mai suporta usturimile şi scărpinatul până la sânge pe pielea transformată în carne vie de afecţiune. Hotărâse să se sinucidă. Aflase însă că profesorul făcuse nişte testări cu aşa-zisa apă uşoară pe unele persoane cu boli de piele. Fostul ofiţer s-a oferit să-i fie pacient. Fiindcă cercetările erau la început şi doctorul Ioan Nedelcu nu concretizase experienţa cu apă sărăcită în hidrogen greu într-o gamă de produse cosmetice şi dermatologice ca acum, cunoscutul profesor i-a recomandat să se înfăşoare în cearceafuri îmbibate în acest lichid. După două săptămâni, pielea înnebunită de boală se reparase şi devenise una aproape normală. Cu chinurile alungate, veteranul de război a renunţat să se mai sinucidă. Această apă făcuse minuni. Poate de aceea, mulţi, de-a lungul anilor, o denumesc apă vie. Acelaşi profesor dermatolog, cel care a iniţiat gama de produse dermato-cosmetice pe bază de apă uşoară, ne-a mai spus că a venit cu rugăminţi la el s-o ajute şi pe o doctoriţă care căpătase o eczemă nevindecabilă pe faţă de la machiaj. Medicul cu tenul făcut praf nu găsise niciun ac de cojocul afecţiunii. Dermatologul i-a recomandat să-şi pună comprese cu apă uşoară. Şi pielea s-a refăcut nebănuit de repede.

Încă o istorisire sugestivă cu acelaşi erou! O pacientă i-a cerut nişte apă uşoară. Acasă, ea a pus în această apă specială un trandafir. A aşezat altă plantă, din aceeaşi tulpină, într-o glastră cu apă obişnuită. Când s-a întors din concediu, după zece zile, femeia a găsit un trandafir proaspăt, viu şi frumos în vaza cu apă uşoară, în timp ce, în cealaltă, zăcea unul ofilit, mort. De aici au pornit gândurile inovatoare ale profesorului Nedelcu, care s-a hotărât să pună la baza unor produse de menţinere a frumuseţii şi tinereţii pielii această apă uşoară.

Apa sărăcită în hidrogen uşor îmbunătăţeşte metabolismul organelor şi modulează imunitatea, deci organismul luptă mai uşor cu apropierea bătrâneţii, iar pielea îşi păstrează frumuseţea şi prospeţimea. Dermatologul a realizat o gamă de produse, de creme şi de alte forme cosmetice unice în lume, pe bază de apă uşoară şi de alte substanţe active.

Se cunoaşte că o peptidă este identică cu veninul viperei de templu, şi aceasta blochează în proporţie de 80% muşchii pielii. Mai ştim că toxina botulinică se introduce în piele în acelaşi scop, ea reducând ridurile. Aşa că, printre produsele brevetate ale profesorului dermatolog Ioan Nedelcu există şi o cremă contra ridurilor, ce are în compoziţie apă vie şi peptide. Produsele şterg 50% din riduri.

S-a dovedit că unele alge sporesc producţia de colagen. Acesta este structura de bază a pielii şi e o cheie pentru tinereţe. Extractul din aceste microalge a crescut cu 67% producerea de colagen. Crema inventată de acelaşi profesor conţine şi aceste microalge, ele oprind introducerea în piele a acidului hialuronic. O altă invenţie în gama de produse dermato-venerice, unice în lume, foloseşte, alături de cele de mai sus, şi hormonii de creştere, ce sporesc frumuseţea şi sănătatea tenului. Aceste produse nu numai că luptă cu bătrâneţea şi menţin supleţea tenului, dar aduc importante îmbunătăţiri şi în bolile grave cum ar fi: psoriazisul, vitiligo şi dermatitele.