Main menu

header

Titlul filmului este lăsat în original „Overdrive”, ca, de altfel, și al casei de producție, totul începând cu o licitație cum nu am mai văzut pentru o mașină de milioane, un Bugatti de vis. Urmează un jaf extrem de spectaculos, pe o șosea periculoasă și cu niște cascadorii fantastice. Surpriza foarte plăcută o reprezintă prezența lui Scott Eastwood, băiatul lui Clint, parcă și mai fermecător decât tatăl său în tinerețe. Fratele său vitreg, mai mic, din scenariu este interpretat de Freddie Thorp, cu care formează o echipă împreună și cu o fată, Stephanie (Ana de Armas, pe care o s-o revedem și în noul „Blade Runner 2049”), lor alăturându-li-se și o hoață blondă și foarte pricepută, întruchipată de Gaia Weiss.

Împreună vor trebui să șterpelească, de la un alt colecționar mafiot, nu chiar mașina lui Al Capone, pe care totuși o vedem, ci o alta, extrem de prețioasă. Cele două tabere de interlopi îi au drept mari șefi pe Jacomo Morier (Simon Abkarian) și pe și mai de temutul și tatuatul Max Klemp (Clemens Schick). Filmările s-au făcut la Nisa, Paris și Marsilia, pe care în special o vedem cât se poate de bine, deci e și puțină reclamă turistică. Ar fi trebuit, poate, adăugat la sfârșit că nu e cazul să se încerce asemenea curse infernale în viața de toate zilele, iar marii colecționari de automobile să-și păzească zdravăn colecțiile, pentru că nu se știe niciodată ce le poate trece prin minte unor spărgători inventivi. Poliția are și ea rolul său și e de urmărit, cu atenție, prezența sa. Regizorul Antonio Negret e cel care a făcut și „Armă mortală”, din 2016, deci are ceva experiență în momente spectaculoase și haioase.

„Overdrive“

Franța, 2017

Regia: Antonio Negret

Cu: Scott Eastwood, Freddie Thorp, Gaia Weiss, Ana de Armas, Clemens Schick, Simon Abkarian, Moussa Maaskri, Abraham Belaga, Magne-Havard Brekke, Pierre-Marie Mosconi

Distribuit în România de

Vertical Entertainment