Main menu

header

Dintotdeauna a tentat circul, ca subiect cinematografic. De la Fellini și al său „La Strada”, cu Anthony Quinn și Giulietta Masina, până la celebrul „Trapez”, cu Burt Lancaster. Hugh Jackman și-a dorit însă ceva mai mult: să fie protagonistul unui musical ecranizat de un debutant specializat, vizibil, în reclame tv, Michael Gracey. Marea vedetă visează dintotdeauna să fie un nou Fred Astaire sau un Gene Kelly, dar și un Dean Martin plus Frank Sinatra. Vrea să se vadă că a muncit fără să se simtă cât s-a chinuit. Povestea adevărată a lui P.T. Barnum e, de fapt, a unui om de afaceri care voia cu orice chip să câștige și care a ajuns să inventeze un nou stil de distracție, ce presupunea tot felul de bizari: de la femeia cu barbă la siamezi și pitici.

Cu alte cuvinte, când dai faliment și ajungi șomer îți vin idei trăsnite și geniale totodată. Parteneră pe ecran este foarte talentata Michelle Williams, dar și o iubită (din scenariu), splendida Rebecca Ferguson. Chiar dacă publicul nostru e ceva mai puțin obișnuit cu replicile cântate, pe care cel mult le acceptă la Nae Caranfil și al său „6,9 pe scara Richter”, pentru australianul care și-a demonstrat deja talentul vocal și în „Mizerabilii” a avut ceva mai puțină înțelegere. Scenele de dans sunt foarte impresionante, iar melodia originală, „This is me”, a câștigat recent un Glob de Aur la cea de-a 75-a ediție. Alte două nume importante cooptate în distribuție sunt Zendaya, care e cântăreață și dansatoare și și-a început cariera ca manechin încă din copilărie, și Zac Efron, din recentul „Baywach” ori „Vecinii”, din 2014, și pe care îl regăsim și în „Un artist numit dezastru”, alături de frații Franco.

„Omul-spectacol“ („The Greatest Showman“)

SUA, 2017

Regia: Michael Gracey

Cu: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson, Diahann Carroll, Jonah Falcon, Paul Sparks, Shuler Hensley

Distribuit în România de:

Odeon Cineplex