Main menu

header

Clint Eastwood și-a mai oferit un rol de nonagenar, chiar dacă nu a împlinit încă 9 decenii, și care are grijă să se autoironizeze, comparându-se cu Jimmy Stewart (deși mai degrabă seamănă cu Henry Fonda, la senectute). Pe scurt, un bunic atipic, care străbate țara în lung și în lat și mai ales cultivă niște orhidee rare, care înfloresc o singură zi, dar sunt spectaculoase. Și are o fiică pe care o cheamă cu un nume de floare: Iris (în realitate Alison, chiar fata sa, născută în Carmel, California, unde actorul a fost și primar), dar pe care o ignoră cu bună știință, ca de altfel și pe nevastă (interpretată de una dintre actrițele fetiș ale lui Woody Allen, Diane Wiest).

Nepoata, în schimb, e preferata sa, jucată de Taissa Farmiga, cea pe care o știm din „The Nun”/„Călugărița” - turnat în România și, în realitate, sora Verei din „Closer to the Moon” al lui Nae Caranfil. În concluzie, seniorul nostru, cum o duce cam prost cu banii, devine cărăuș de droguri, făcându-se că nu știe exact ce transportă și având o relație de indiferență față de telefoanele mobile. Pare ursuz și totuși mereu cu chef să danseze, fredonează melodii retro și are o întâlnire mai specială cu capul mafioților Andy Garcia. Bradley Cooper, cel care pentru unii a creat senzație cu „A Star is Born”/„S-a născut o stea”, e acum un polițist dornic să pună capăt existenței unor traficanți de substanțe mai mult decât periculoase. Afecțiunea pentru mașini a lui Clint e din nou mai mult decât vizibilă, așa cum bine știm din „Gran Torino” (automobilul din 1972).

„Curierul traficanţilor“ („The Mule“) SUA, 2018

Regia: Clint Eastwood

Cu: Bradley Cooper, Clint Eastwood, Taissa Farmiga, Andy Garcia, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Alison Eastwood, Clifton Collins Jr.

Distribuit de: Vertical Entertainment