Main menu

header

De departe cel mai reușit dintre toate episoadele de până acum și cu siguranță că nu va fi nici cel de pe urmă. O premieră simultan mondială, mult așteptată, ideală pentru o vacanță cinematografică. Stilul s-a schimbat, sigur că ritmul este la fel de alert, dar parcă e mai mult umor, ca niciodată. Surprinzătoare e întâlnirea cu mama, doamna Shaw, care este nimeni alta decât Helen Mirren, ajunsă în scenariu după gratii, foarte decisă să evadeze și să-și vadă din nou împreună fiul și fiica.

Un personaj cu foarte mult haz este Ryan Reynolds, care i-a mai fost partener „Reginei” și în „Woman in Gold”, povestea tabloului lui Klimt. Scenariul vine la pachet și cu o călătorie în Samoa, pentru a-i cunoaște familia băștinașă polineziană a celuilalt chelios, respectiv a lui Dwayne Johnson a.k.a. Hobbs, care alături de Jason Statham și Vanessa Kirby încearcă să scape lumea de un virus ucigaș, apelând la cafteli, urmăriri cu mașini și motociclete de ultimul tip, avioane și elicoptere, ca să scape de urmăritorul, respectiv personajul negativ, care în mod surprinzător e unul de culoare, interpretat de Idris Elba. Replicile sunt tăioase, adesea amuzante, dar și gesturile aduc uneori a balet modern. Nu părăsiți sala de la primele generice de final, sunt o mulțime de poante, una mai reușită ca alta și mai ales nu ratați tortul! Condiția fizică și efectele speciale sunt ingredientele cele mai la modă, dar și cele mai eficiente, plus peisaje remarcabile. Pe scurt, 2 ore și 16 minute, mereu cu sufletul la gură și zâmbetul pe buze, chiar dacă nu lipsesc nici momentele tensionate. Nu degeaba au semnat patru scenariști și un regizor, David Leitch, care a fost la viața lui inclusiv cascador, de cinci ori, chiar al lui Brad Pitt!

„FURIOS ŞI IUTE: HOBBS & SHAW“ („FAST AND FURIOUS PRESENTS: HOBBS & SHAW“)

Marea Britanie, SUA, 2019

Regia: David Leitch

Cu: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren, Eiza Gonzales, Eddie Marsan, Lori Pelenise Tuisano

Distribuit de: Ro Image 2000