...De mult n-am mai aplaudat și ovaționat într-o sală de-acasă, ca la Premiera de la TES, a celebrului musical „Scripcarul pe acoperiș”, realizat după povestirile lui Shalon Aleheim („Fetele lui Tevye”) cu permisiunea specială a lui Arnold Perl, lansat, în 1964, cu mare succes pe Broadway, unde s-a jucat de peste 3.000 de ori, ecranizat și încununat cu trei Premii Oscar! O trepidantă poveste de omenie, cu final dur, în Rusia țaristă din anii 1900, în satul Anatevka, cu locuitori evrei, harnici și uniți, care, în plină splendidă nuntă a uneia dintre cele cinci fete ale lui Tevye, sunt anunțați că trebuie să-și părăsească locurile natale, tradițiile, căci începuse pogromul împotriva comunităților iudaice!... Personajul principal este Tevye, lăptarul care luptă să-și țină familia în armonie, iubire și adevăr. Această Poveste de Viață ce a uimit lumea-ntreagă, prin mesajul ei umanitar, prin înțelepciune, sensibilitate, lacrimă și speranță, s-a montat cu mare ecou și în România, în 2011, la Teatrul „Regina Maria” Oradea și se joacă și astăzi.
…Varianta bucureșteană, având premiera în 18-19 mai 2019, un Super-Spectacol, cu o megadistribuție (cam 60 de persoane), cu 10 dansatori de top, cu Tes Orchestra alcătuită din 14 virtuoși… Cu o superbă scenografie (Viorica Petrovici) și o excelentă regie a tânărului, dar valorosului Andrei Munteanu, cu o fantastică poftă de viață într-o beție de culori și ritm încântător pe muzica dinamică a lui Jerry Bock, libretul fiind semnat de Joseph Stein. Absolut fascinante scenele de grup (de senzație cea a dansului duhurilor la readucerea în viață a bunicii Țeitl, interpretată cu har de veșnic tânăra Dorina Păunescu!), dansurile și cântecele evreiești, live, în limba română și în idiș, cu sublime adevăruri și un remarcabil joc total al întregii distribuții-mamut, în care s-au completat tonic două minunate generații ale Teatrului Evreiesc de Stat. „Vechea gardă” (Roxana Gutman, Geni Brenda Vexler, Arabela Neazi, Nicolae Călugărița, Mihai Ciucă etc.) și „Noul val” (Viorica Bantaș, Teodora Păcurar, Ioana Repciuc, Rusalina Bona, Viaceslav Grosu, Mircea Dîmbăreanu, Marius Călugărița, Mihai Nițu și mulți alții). Iar peste toți, un uluitor Claudiu Istodor în rolul Tatălui cu cinci fete și o încântătoare filosofie de viață! Un sublim recital de artă teatrală, cu forță scenică, înțelepciune și sensibilitate de lacrimă, comic hâtru și tăceri grave, sublimă frazare cu sens și semnificații percutante, amintind pe alocuri de nemuritorul Toma Caragiu. Toate aplaudate în cascadă la scenă deschisă!
…Sigur, pornind de la scriitură, partea a II-a nu se putea ridica la altitudinea rară a primelor două ore de superspectacol teatral. Din viteza a cincea s-a trecut, parcă, într-a treia, afectând ritmul amețitor, iar muzica a acoperit, pe alocuri, replicile, însă spectatorii au plecat fascinați, fredonând cântece din spectacol. La Teatrul condus remarcabil de o Actriță de elită, Maia Morgenstern - „Luceafărul de dimineață”, un „Scripcar” de noapte magică!