Main menu

header

740 2 1Se zice că eu sunt copilul cu mai multe mame. Dar nu mă deranjează asta, dimpotrivă. Ba chiar este o onoare să știu că mă bucur de dragoste părintească înzecit, primind și sfaturi, având și bucurii nemăsurate. Totuși, dincolo de mama mea, Eugenia, există mama din cântec, omul care mi-a arătat cum să iubesc și să prețuiesc folclorul, omul alături de care, de mai bine de 15 ani, împart bucurii și tristeți - doamna cântecului popular românesc, Irina Loghin.

Ne-am cunoscut mai bine la celebrul clip cu bradul, dar să știți că nu o rog niciodată să-mi... împodobească iarna pomul! În schimb, fără nicio glumă, am devenit o familie. Și nu vreau să o descriu pe doamna Irina Loghin cea de pe scenă. O știți, o iubiți, o apreciați, fiind unul dintre simbolurile de necontestat ale românilor! Cu mult mai specială, pentru mine, este cea de dincolo de lumea reflectoarelor. Facem un exerci- țiu de imaginație - doamna Loghin, cu noi, cei dragi ei, în bucătărie, gătindu-ne bunătăți și povestind câte-n lună și-n stele din experiențele și viața sa! Așa, în momentele acelea, îți dai seama că este unul dintre exemplele oamenilor care-au luptat pentru ceea ce sunt. Și-a depășit condiția și a mers tot mai sus. A știut să asculte, a învățat și mereu a încercat să-și atragă în jur persoane de calitate.

Umorul său e molipsitor. Atunci când se întâmplă să fiu mai trist sau mai abătut, doamna Irina mă scoate din această stare și-mi demonstrează că vitalitatea nu ține de vârstă, ci de spirit. Doamna Irina este altruistă, este darnică, sensibilă și mare iubitoare de simplitate. Niciodată nu a epatat. La fel de bine reușește să se integreze și în medii mai speciale, precum și în cele simple. De la ea am învățat că e important să-i asculți pe cei care te iubesc, să le fii aproape și să încerci să lași acasă toate problemele, pe scenă fiind mereu o continuă sărbătoare, pe care trebuie și tu, oricât ar fi de greu, să o celebrezi cu demnitate, iubind cu ardoare ceea ce faci.

740 2 2Tot doamna Irina este exemplară în viața sa, prin ordinea cu care a știut să-și așeze toate cele. Mereu, chiar și când îi este greu, are zâmbetul pe buze și e un om optimist, deschis provocărilor, plin de viață și de dorința de a trăi la intensitate maximă! Pentru mine, proiectul nostru - „MAMA ȘI FIUL“ - a însemnat o etapă, fiind cumva un alt gen pe care l-am abordat, reușind să devenim, împreună, un brand. Am văzut America împreună, toată Europa, România, Israelul și asta ne-a făcut să ne apropiem, fiind prieteni, fiind sprijin unul pentru celălalt. La drum, ea este energia grupului, bucuria noastră. De fapt, mă și uimește cum reușește să fie atât de tonică. Nu mai spun de forma în care este, făcând zilnic sport, având grijă de sănătate și de felul în care arată.

Probabil că folclorul nostru n-ar fi fost la fel fără glasul său, care-a reușit să pătrundă în toate zonele, fiind iubită de toată țara. Minunata sa carieră strânge capodopere, strânge durerile unui neam, bucurii, strigătul părinților, jocul și clipe întregi în care glasul său a fost alinare. Românii i-au închinat, prin dragostea lor, un adevărat cult și sunt sigur că așa va fi și peste multe generații, pentru că a influențat sensibil lumea înconjurătoare, în totalitatea acesteia, prin vocea sa caldă, prin emoția transmisă, prin bijuteriile din zona sa, Prahova mândră și frumoasă.

Eu nu pot decât să-i mulțumesc din tot sufletul meu, fiindcă am construit împreună un duet de succes, care continuă să aibă admiratori, pentru că am reușit să fim mai mult decât colegi, povățuindu-mă mereu cu sfaturile sale despre cum să faci această profesie dură. Îi doresc ani mulți de viață și de cântec, cu același spirit măreț care-i definește personalitatea și cu noi pe-aproape. Te iubesc, mamă Irina!