Main menu

header

774 2 1Lumea și-a luat o pauză. De nevoie, a spus stop pentru câteva clipe și-a încercat să se scuture de tina anilor și de haosul care-o macină zi de zi. Îngrijorările au pus stăpânire pe ea. Bătrâna noastră planetă încearcă acum să-și revină, iar noi trebuie să-i fim cumva aproape. Nu sunt cele mai fericite vremuri, iar ideea aceasta, de a sta acasă, poate da roade bune atât asupra sănătății, cât și asupra sufletului nostru. Mai mult ca oricând, acum, e necesar să fim responsabili și implicați.

Stau și mă gândesc că noi, românii, am fost mereu inventivi și chiar dacă pe parcursul istoriei nu ne-am mobilizat în toate momentele, e vremea să fim uniți, pentru că doar împreună putem trece peste situaţie și putem merge mai departe! Și stăm acasă, în locul în care sufletul nostru își găsește mereu alinare, în care tăcerea are sunet, iar inima e mai plină de căldură! Nu cred că-i nevoie ca să dispere cineva. Calmi, cu răbdare, transformăm această perioadă într-una benefică. Eu unul n-am suferit niciodată de plictiseală și cred că statul acesta acasă poate fi prilej de introspecție, de dezvoltare. Poți citi o carte bună, așa cum nu ai mai făcut de multă vreme. Poți relua poveștile literaturii noastre, ale clasicilor români și să-ți aduci aminte de cele mai frumoase scrieri. Dacă adaugi și muzică bună, deja totul e mai accesibil. Nu strică nici puțină rugăciune!

Nu vă dați seama câte filme sunt de urmărit, de la cele vechi, capodopere ale cinematografiei, până la cele mai noi seriale și producții premiate! Avem acum timp să-i sunăm pe cei dragi, familie și prieteni, și să le ascultăm vocea, să povestim cu ei. Putem crea, putem munci de-acasă, ne putem pune ordine în gânduri și în lucruri, putem redescoperi părți pe care le-am neglijat și putem fi deplini în căutările și descoperirile noastre.

Să știți că nimic nu e prea greu pe lume, iar gândirea pozitivă va fi mereu benefică! Optimismul cumpătat este o soluție și credeți-mă că astfel nimic nu va părea imposibil. Nu e sfârșitul lumii, iar testul acesta este cumva pentru noi. Ideea de unitate trebuie să fie mai prezentă ca oricând. Nu știu cum va arăta viitorul și nici nu vreau să fac prognoze de vreun fel, dar știu sigur că prevenția ajută.

Nu doar acum, ci în orice moment! A respecta anumite reguli face extrem de bine, iar conștiinciozitatea nu a omorât pe nimeni până acum! Cred că e de datoria fiecăruia să ne implicăm astfel! Mereu am știut că vorba bună face minuni, iar acum e foarte bine să o punem în practică. Stați liniștiți, nu vom muri de foame, nu va fi dezastru complet, ci ușor, ușor, mai ceva ca păsările Phoenix, ne vom reveni, vom fi mai puternici și vom face o lume mai frumoasă și mai sclipitoare! Pe toți ne afectează povestea aceasta, dar trebuie să ne păstrăm rațiunea și să găsim cele mai fericite soluții, stând acasă, pe cât se poate posibil! Demni și cu capul pe umeri vom face ca perioada care vine să fie mai bună!

Eu mi-am reprogramat concertul și vă aștept pe 7 iunie, când totul va fi în regulă, la ora 20:00, la Sala Palatului, din București, cu un minunat concert „SIMFONIC“, alături de Orchestra Metropolitană și Corul Accoustic, ambele conduse de dirijorul Daniel Jinga! Și vă aștept și în fiecare duminică, la TVR 2, cu divertisment de calitate! Viața nu întreabă niciodată când să ne dea câte o lecție. Acum trecem prin una și cred că lumea își trage puțin sufletul, iar apoi o ia de la capăt, cu punct și virgulă, mai plină de forță! Poate că și acesta-i un prilej de introspecție pentru fiecare, stând în casă! Sunt cu sufletul alături de voi, suntem responsabili și așteptăm ca totul să revină la normal!