Main menu

header

799 2 2Încep cu o întâmplare care m-a pus pe gânduri și mi-a arătat că mai există în lumea aceasta oameni onești și demni, care-și respectă cuvântul, se respectă pe sine și pe cei din jur. Am filmat săptămânile trecute o ediție specială de sărbători la TVR 2. Toate bune și frumoase. Edițiile emisiunii acestea se pregătesc cu multe zile înainte, se caută invitați, se definește conceptul, totul e milimetric pus la punct, pentru a avea siguranța că va ieși ceva de calitate. Asta înseamnă că pe parcurs pot apărea situații neprevăzute până la filmare. Și s-a întâmplat asta de zeci de ori, când am refăcut de la zero ediții sau am chemat alți invitați. Nu a fost cazul în ceea ce o privește pe ELENA MOȘUC.

Profesionalismul și dăruirea ei m-au uimit. Și mi-a dovedit că e un spirit înalt și un caracter pe măsură, căci a venit în România, iar mai apoi, când se va întoarce în Elveția, acolo unde stă de 30 de ani, va sta 10 zile în carantină, singură, izolată. Și toate astea pentru că a promis. Nu a contat nimic altceva. Nu știu câți ar face asta și câți oameni s-ar lăsa pe ei în favoarea unei idei și a respectării unei promisiuni? Vă spun eu. Foarte, dar foarte puțini, pentru că lumea a devenit dominată de egoism și e păcat. E păcat să ne pierdem sufletul, onoarea și demnitatea. Cine este ELENA MOȘUC?

Dragii mei, ţara asta a noastră nu-şi merită valorile și oamenii care au făcut-o să strălucească, prin talentul și munca lor, pe marile scene ale lumii! ELENA MOȘUC este talentul suprem care face performanțe, de 30 de ani, pe mai toate scenele de pe mapamond. Este ieșeancă la origini, iar românii o cunosc mai puțin. Și e păcat! E păcat că nu știm cum să celebrăm talentele remarcabile, preferând prostia și incultura. Elena Moșuc este mai mult decât o soprană, un star al muzicii clasice mondiale, având putere și forță în a sparge bariere, în a se lupta pe brânci pentru a reuși și pentru a trăi acest vis suprem.

În 2019, ea a câștigat trofeul OSCAR DELLA LIRICA, fiind declarată cea mai bună soprană din lume. A păstrat în permanență România în suflet, plecând de aici, cu greu, crescând pe propriile forțe, ajungând un star de renume mondial. Sensibilă, cu o voce divină și cu un caracter pe măsură, ea este dovada faptului că România a exportat talente pe care ar trebui să le prețuiască mai mult. Este verticală, profesionistă până-n măduva oaselor, cochetând și cu alte genuri muzicale pe parcursul carierei sale. Are nenumărate premii și performanțe, are albume distribuite în toată lumea, cu zeci de mii de exemplare vândute, este doctor în muzică, respectat, fiind declarată de specialiști drept una dintre cele mai versatile și expresive soprane ale epocii moderne.

Este o inspirație continuă, plină de talent și dăruire, având o frumoasă poveste de dragoste cu un alt muzician, Christoph Hebeisen. Are o istorie de viață demnă de un film. Cu mari sacrificii, după ce s-a luptat cu morile de vânt, la aproape 25 de ani a plecat în Germania la un concurs, deși românii n-au încurajat-o. S-a întors star, ei au chemat-o înapoi și ea a devenit o stea. Ulterior, a muncit până la epuizare, a evoluat, a căutat și a încercat să facă totul ca la carte. A trăit și trăiește amintiri memorabile și se bucură de aprecierea unei lumi, având întâlniri remarcabile pe parcursul anilor, printre cei apropiați ei fiind Papa Ioan Paul al II-lea, Placido Domingo, Monseratt Caballe și mulți alți oameni de mare valoare spirituală.

Pregătim ceva special pentru viitorul apropiat și vă garantez că va fi de vis, așa cum nu vă așteptați, nici de la mine, nici de la ea! Ar fi interesant dacă i-ați vizita site-ul, i-ați vedea întreaga poveste și i-ați asculta glasul. Și cred eu că n-ar strica să ne uităm mai mult, să căutăm informații, să ne pese, să vrem și să vedem că țara are nume și talente pe care trebuie să le păstrăm aproape, să ne mândrim cu ele, să lăsăm subcultura să iasă din viețile noastre. Eu am speranța că tot prin artă ne vom salva!