Main menu

header

800 2 2Iubesc oamenii care se dăruiesc profesiei lor, care trăiesc cu ardoare fiecare bucățică din munca lor, din ce au învățat, fiind într-o permanentă luptă cu ei înșiși, pentru dezvoltarea personală și evoluție. Iubesc doctorii care se lasă pe ei și-i pun în prim plan pe pacienții lor, cu orice risc. Un astfel de exemplu, de om, în primul rând, și-apoi de doctor formidabil, este doamna Nicoleta Morariu, doctor stomatolog, chirurg maxilo-facial, implantolog, specialist în parodontologie și inventator. Da, citiți bine, nu e nicio glumă, vorbesc despre o mare personalitate în acest domeniu! Deși foarte tânără, doamna doctor Morariu are nenumărate performanțe, specializări, studii și o practică de peste 25 de ani.

Pe mine mă impresionează profesionalismul ei, dăruirea, felul în care construiește relația cu un pacient. De fapt, nu pacient... cei care ajung la ea nu-i sunt pacienți, devin prietenii ei, iar ea devine una cu ei și reușește, la final, să-i transforme în alți oameni. Are răbdare, își pune tot sufletul acolo și nu are nicio altă preocupare adiacentă atunci când își face meseria. Care este, de fapt, nu doar meseria ei, ci dragostea ei. Supremă. Credeți-mă, în anii aceștia am ajuns la mulți dentiști. Unii foarte buni, alții mai puțin buni, dar nici unul cu așa o devoțiune pentru profesie, pentru rezultatul final, pentru întregul proces care să conducă către procesul final, pentru implicare și sinceritate.

A absolvit Universitatea de Medicină din București, iar apoi a studiat în străinătate, la Sorbona, în Paris, apoi la Londra. Ulterior, a făcut numeroase masterate, în ultimii ani, în implantologie, în estetica dentară și în biotehnologie, în Franța, Italia sau Germania. De câțiva ani buni, conduce și lucrează, schimbă cumva vieți și vindecă, la propria clinică, în București - CENTRUL MEDICAL CLARISSE, un centru la cele mai înalte standarde, numai cu tineri profesioniști, o echipă de oameni care-și dau și ei, ca mentorul lor, sufletul pentru ceea ce le place și știu să facă cel mai bine. Și nu am intenția să le fac vreo reclamă, pentru că n-au nevoie de asta! Eu vreau doar să vă semnalez că într-o lume plină de autosuficiență, de rapiditate, există eroi care-și permit luxul de a face o treabă ca la carte, de a inova, de a se dărui complet unui crez, indiferent de ce riscuri apar și de renunțări.

Doamna doctor Nicoleta Morariu este un erou al României. Și nu se bate cu pumnul în piept pentru asta, este modestă și înaltă în descrierea personalității sale. De fapt munca, felul în care alege să se înfățișeze și să lucreze, dar și performanțele, îi sunt carte de vizită. Unde mai pui că-i și un intelectual rasat, pasionată de frumos, de arta contemporană, de muzică bună, cu prieteni aleși și implicare socială. Iubește, la rândul ei, oamenii și dincolo de jurământul de medic, are un țel personal, demn și puternic - acela că trebuie să ajute, să aducă lumină pe chip și să ofere un surâs deplin. Și e foarte important asta!

Recent, doamna Morariu a inventat o nouă metodă clinică, NK de măsurarea mobilității dentare. A obținut un brevet european de invenție, iar acum este în curs de a obține brevet internațional. Este o luptătoare cu sine, într-o permanentă competiție cu propriile forțe, testându-și limitele, încer- când să facă oamenii fericiți. Cât mai mulți oameni fericiți. Și-o mai apreciez, dincolo de toate cele expuse, pentru ceva. Nu-și uită mentorii și încearcă, la rândul ei, să insufle echipei pe care o are, dragostea pentru lucrul bine făcut. Credeți-mă, într-o societate care-și uită principiile și care trăiește alandala, la „ciupeală“, cu oameni care uită să iubească ce fac, doamna doctor Nicoleta Morariu este ca o gură de aer proaspăt, un exemplu, un adevărat profesionist care ne face mândri și în afara țării și care transformă fiecare zi într-o nouă și fascinantă provocare! Mă-nclin în fața Domniei Sale!