Main menu

header

839 2 2Cunosc o mână de oameni care nu prea știu ce înseamnă cuvântul IMPOSIBIL. Aceștia își trăiesc viața la intensitate maximă, nu renunță ușor și demonstrează că fiecare experiență este o lecție pentru mai târziu. Nici măcar soarta nu a fost prea ușoară și au avut mult de muncă, dar au arătat că se poate, că oricând o poți lua de la zero și poți construi, cu succes, un parcurs în care nu e nevoie să te întrebi de unde vine energia și puterea de a merge mai departe.

O astfel de persoană este prietena mea de ani buni, minunata doamnă Elena Duțescu, de la Târgoviște. Nu vă spune nimic acest nume, poate, pentru că întotdeauna a tratat cu modestie fiecare realizare a vieții, fiecare gest demn de laudă pe care l-a făcut și fiecare afacere pe care a pus-o, cu devotament și implicare, pe picioare.

Elena este unul dintre acei antreprenori români mici, care se luptă cu morile de vânt, dar care vrea să ofere calitate celor din jur. Consideră că fiecare acțiune a sa este o responsabilitate și nu se poate juca cu destinul nimănui doar pentru a ajunge ea cu o treaptă mai sus.

Elena Duțescu are una dintre cele mai de succes afaceri din zona Dâmboviței, o gamă întreagă de produse din carne, realizate la cele mai înalte standarde, după rețete proprii, cu un gust aparte. Interesant este că duce în spate o echipă de peste 100 de oameni care o iubesc și care muncesc cot la cot, ca într-o mare familie, pentru a oferi calitate și pentru a nu dezamăgi vreo clipă. Este vorba despre „Produsele GRANDI GUSTI“, un brand 100% românesc, care duce mai departe o tradiție și care încearcă să arate celor din jur că se poate face lucru cu simț de răspundere fără compromisuri de vreun fel.

Dar Elena este specială pentru alte lucruri. E un om onest, tranșant, sensibil, iubitor de frumos și sincer. Este un prieten dedicat și respectă cuvântul dat. Consideră că promisiunile clădesc o viață și își asumă fiecare acțiune. S-a reconfigurat de o mulțime de ori, ca o pasăre Phoenix, ca o lumină care e binecuvântare pentru cei din jur și care nu are o clipă de răgaz în a oferi și altora din dragostea ei, din bunătatea și omenia sa.

Ne-am cunoscut acum vreo 21 de ani și în casa ei, deloc întâmplător, am pus bazele proiectului de succes „MAMA ȘI FIUL“, alături de doamna Irina Loghin, care este prietena familiei Duțescu de multă vreme. Într-adevăr, Elena are și o familie de poveste, doi copii speciali, pe care i-a crescut temeinic, care-i sunt aproape și sunt parte din visul ei, alături de nepoții Iustin și Aaron!

Elena Duțescu nu are ceva ce toată lumea în ziua de azi are - jumătate de măsură. Ea pune sufletul pe tavă și-l dă la alții. Ea trăiește cu toată priceperea și implicarea fiecare proiect și nu are liniște până nu duce la bun sfârșit ceva. Are o mulțime de realizări în plan profesional, deși a pornit de jos, fără susținere și fără capital. A răzbit și și-a depășit condiția.

Dincolo de asta, e un caracter aparte, cu o inimă cât pentru o sută. Face o mulțime de fapte caritabile, susține tineri artiști, este implicată într-o mulțime de cauze și ajută pe toată lumea, cât poate, fără a sta prea mult pe gânduri.

Elena Duțescu este omul care-mi arată mereu că sinceritatea poate răsturna munți, că iubirea și aprecierea n-au limite și că atunci când vrei ca viața să îți fie una în care să n-ai regrete, trebuie să te arunci cu pieptul înainte, să lupți și apoi să câștigi. Îi mulțumesc pentru anii aceștia frumoși de prietenie și pentru cei care vor urma și cred din suflet că ea este o lecție de omenie și bună seamă pentru noi toți!