Main menu

header

850 2 4Să zugrăvești portretul cuiva, prin ochii tăi, în cuvinte, nu e neapărat cea mai simplă misiune și nici foarte confortabil. Dar eu încerc, de fiecare dată, să trec totul prin filtrul sufletului meu și să vă spun forma pe care eu o simt despre colegii mei și despre oamenii la care țin enorm și pe care-i apreciez pentru ceea ce sunt și ceea ce fac!

De data aceasta vreau să vă povestesc despre o voce pe care o consider cea mai versatilă și mai plină de nuanțe de la noi din țară. Nu exagerez deloc. Avem o mulțime de artiste care au glas fenomenal, tehnică și bucurie de a cânta! Dar nu e la îndemâna oricui să treci de la un gen la altul, să n-ai probleme legate de tonalitate, să te poți adapta perfect fiecărui gen fără a face vreun efort. Aceasta este NICO!

Nu știu dacă percepe toată lumea această capacitate extraordinară a ei de a găsi noi și noi valențe interpretative, de a pune un strop de originalitate, indiferent că alege să cânte muzică pop sau dance, folclor, romanță sau rock. Pe toate le face la cel mai înalt nivel și pune în fiecare un strop, foarte important, de emoție, de sensibilitate! Nu cântă mecanic și sufletul ei este în fiecare notă și-n fiecare fragment special. Anii de muncă din spate se văd și felul acesta dezinvolt de-a privi vocația pe care o are, îi dublează talentul și încrederea în sine!

850 2 5Nicoleta Matei cântă de peste vreo 30 de ani, este solistă a Teatrului de Revistă „Toma Caragiu“ din Ploiești și are numeroase premii la activ, succese, participări la Eurovision, melodii cunoscute de public și o carieră care e în continuă ascensiune pentru că, spun eu, n-a arătat nici măcar jumătate din toate minunățiile pe care le poate face cu vocea sa.

Dincolo de scenă, de strălucire, Nico are o familie frumoasă, muzicală, soțul ei fiind compozitor, colaborând împreună la numeroase hituri. Este unul dintre colegii care nu ezită să spună lucrurilor pe nume, care e direct și care n-are pretenții de superstar, fiind pe scenă fix cum e și în viața de zi cu zi.

E naturală, sinceră și are mereu o vorbă bună atunci când e cazul. Am cântat de mai multe ori împreună, în emisiunea „Drag de România mea!“ de la TVR 2, și de fiecare dată a fost o încântare, duetele noastre fiind cu multă improvizație, cu simplitate, fără prea multe repetiții.

Este într-o continuă căutare, într-o permanentă evoluție și încearcă să ofere publicului, în permanență, noi fațete ale sale. Poate fi admirată în spectacole emblematice la Ploiești, pe care vi le recomand, unde cântă cu aceeași dragoste ca în fiecare loc în care este chemată. Aceasta-i de fapt, menirea unui artist prin definiție - aceea de a nu face distincții în funcție de loc, spațiu sau om.

O iubesc și o apreciez enorm pe Nico pentru perseverența ei, pentru faptul că nu se dă bătută și se zbate, la fel ca și mine, într-o industrie care nu dă prea multe șanse oamenilor talentați. O iubesc pentru naturalețea sa, pentru prietenie și pentru faptul că mereu a răspuns afirmativ invitațiilor mele în emisiuni, indiferent de program sau de greutăți!

O iubesc și pentru aurul pe care-l are în glas, nativ, fără intervenții și fără a fi nevoie să demonstreze cuiva ceva, așa cum se întâmplă de multe ori. Ea cântă de plăcere, cu plăcere, iar asta se simte de la primele acorduri.

Cred că vocația lui Nico este, dincolo de cântăreață, aceea de a așeza emoție în sufletul celor care o ascultă, pentru că repet, nu deloc simplu, ba chiar foarte complicat, să poți cânta orice gen, în stil propriu, păstrându-ți amprenta personală! De asta Nico e o voce de voce, iar eu îi mulțumesc pentru prietenia ei necondiționată!