Main menu

header

31-1Nu vă speriaţi, nu e niciun pericol, nu e nici înjurătură, nici blestem. Pur şi simplu este titlul ultimului nostru spectacol de la Teatrul „Constantin Tănase”. Acest titlu nu este decât dorinţa de a goni din preajma noastră tot ce e urât, rău şi duşmănos. Zicala e foarte veche, dar se potriveşte şi azi în foarte multe împrejurări, în vremuri în care minciuna şi impostura sunt la modă, iar omul obişnuit nu mai ştie ce e bine şi ce e rău. Trupa noastră, prin specificul ei, are nevoie de o permanentă împrospătare. Baletul cere feţe tinere şi frumoase, iar de data aceasta coregraful nostru, Cornel Popovici, s-a întrecut pe sine. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre echipa de actori şi cântăreţi ce are nevoie mereu de tineri talentaţi. Asta nu înseamnă că stâlpii solizi ai teatrului dispar din peisaj, dar echipa s-a îmbogăţit în ultimii doi ani cu tineri frumoşi şi pasionaţi, capabili să asigure continuitatea genului.

31-231-3Pe zi ce trece realizăm câtă nevoie este de umor în viaţa noastră, cât de binefăcătoare este o seară de destindere vindecătoare după o săptămână de stres. Lupta pentru viaţă e tot mai acerbă, şi uităm că n-am mai zâmbit de mult. Spectacolul nostru, pe care vă invit să-l vedeţi, vă oferă un prilej de bucurie. Începe cu un decor superb, realizat de arhitecta Bobi Dinulescu. Veţi urmări tineri talentaţi care or să vă entuziasmeze. Ana Maria Donosa (foto 1), absolventă a academiei de teatru, frumoasă şi talentată, perfect potrivită pentru o vedetă de revistă. Vă veţi întâlni cu cea care deja v-a cucerit, Vali Fătu (foto 2), plină de haz şi inventivitate. Ana Maria Mirică (foto 3), înzestrată cu o voce superbă, un fizic de invidiat şi calităţi reale de actriţă. Vi-i mai amintesc pe neliniştitul solist vocal Alin Gherghişan (foto 4) şi pe la fel de cunoscutul Adrian Enache (foto 5). I-am lăsat la urmă pe cei care sunt pentru totdeauna legaţi de prezenţa dumneavoastră la teatrul nostru, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru (foto 6), ca de obicei cu umor irezistibil, şi pe cei care vă iubesc dintotdeauna, Stela şi Arşinel. Vă aşteptăm!

31-531-4Din păcate, la primul spectacol, sufletul nostru a primit o lovitură grea şi aplauzele au fost triste, căci chiar în acea seară a plecat dintre noi unul dintre ultimii umorişti cu adevărat valoroşi, Dan Mihăescu. El ne mai ţinea în viaţă speranţa că mai putem să oferim pe scenă şi în emisiunile tv texte cu miez, cu puterea de a schimba mersul evenimentelor, căci, precum ştiţi, umorul e cel care ne-a îmbărbătat pe noi, românii, şi ne-a ţinut speranţa trează. Dan Mihăescu, scriitor, producător tv, un om care şi-a dedicat toată viaţa teatrului şi televiziunii. El este cel care a fost în spatele unor artişti mari ca Toma Caragiu, Draga Olteanu, Tamara Buciuceanu sau Mihăilescu Brăila. Eu însumi îi datorez multe apariţii tv şi excelentul monolog din spectacolul despre care am vorbit mai sus. Dumnezeu să-l odihnească!31-6