Main menu

header

28-1Cu toţii aţi urmărit evenimentul de premiere de la Oscar, Cannes sau Berlin. E o lume nebună, cu sute de fotografi care se agită în jurul vedetelor care păşesc zâmbitoare, parcurgând covorul roşu şi expunându-şi elegant ţinutele pregătite din timp, pentru a epata mulţimea de pe întregul mapamond. Parada de rochii care mai de care, semnate de mari creatori, unele potrivite persoanei, altele nepotrivite, căci ce ar mai consemna poliţia răutăcioasă a modei care urmăreşte evenimentul? Fotografiile clasice sunt făcute în faţa unui panou uriaş pe care sunt consemnaţi sponsorii, ploaie de aplauze, zâmbete largi aruncate în toate părţile, perechi frumoase fericite sau mai târziu nefericite, mă rog, o lume sclipitoare ce fascinează publicul. Desigur, am luat şi noi modelul - de ce nu? -, şi producţiile cinematografiei româneşti îşi onorează premiera în acelaşi sistem epatant ce bucură şi spectatorii, şi creatorii.

28-2Aţi urmărit şi dumneavoastră, probabil, Premiile Gopo, ce s-au desfăşurat după acelaşi tipic. De data aceasta, pentru că am fost direct implicată, am resimţit din plin emoţia unui asemenea eveniment. La CinemaPro - pentru noi, cei mai în vârstă, fostul Luceafărul - la 19 aprilie a avut loc premiera filmului „Mamaia”; producător: Alma Sârbu (foto 1), fiica celui care ne-a cucerit cu Pro TV, regizor: un spaniol care vorbeşte o limbă păsărească, hibrid între spaniolă, engleză şi română, cu o figură de Don Quijote şi un farmec irezistibil. A făcut până acum cinci filme în România. A venit pentru două săptămâni acum şase ani la noi în ţară şi acum face Paştele în Maramureş. Asta dovedeşte încă o dată că numai noi nu ne iubim destul ţara; cei care vin şi o cunosc se îndrăgostesc de ea.

28-3Evenimentul la noi a început cu intrarea artiştilor pe covorul roşu, apoi în holul cinematografului au urmat bliţurile fotografilor, ce i-au ţintuit în faţa panoului cu pricina. Eu, parcă aş fi ştiut - dar aşa s-a nimerit -, am primit un mare buchet de lalele roz, ce s-au asortat minunat cu rochia roz de voal cu care am îndrăznit să mă îmbrac. Zic îndrăznit, căci totuşi am 77 de ani şi poate nu-i foarte potrivită culoarea, dar cum evenimentul se vrea american, m-am gândit şi eu să pozez în artista îndrăzneaţă. Holul era înţesat de vedete în rochii de seară superbe, coafuri mirobolante, decolteuri şi multe, multe zâmbete. Actori, regizori, scenografi şi zeci de ziarişti.

Fiind o producţie Media - Pro, desigur n-a lipsit floarea tineretului artistic al Pro TV, Diana Dumitrescu, Cabral, Jojo (foto 2), Esca şi, spre bucuria mea, Andreea Marin (foto 3), pe care o iubesc. Aceasta a fost o aparţie superbă, în rochie decoltată şi mulată pe corp. Am sentimente speciale pentru această femeie deşteaptă, frumoasă şi puternică, neobosită în a organiza evenimente importante în societatea românească. (va urma)