Main menu

header

de Ana Trifan

Feng Shui este o filozofie de echilibrare a energiilor interioare şi exterioare, a spaţiului cu noi înşine. Armonia în cămin este ceea ce toţi caută, iar cultura chineză deţine secretul. Cu ajutorul remediilor Feng Shui puteţi aduce linişte în cămin, înţelegere în cuplu, sănătate şi succes în carieră. Câteva noţiuni simple, însuşite şi aplicate corect, vă pot face viaţa mai bună. Specialistul Salah Graine vă explică principiile acestei arte şi cum le puteţi folosi în beneficiul dumneavoastră. În acest număr veţi afla cum trebuie să vă amenajaţi dormitorul pentru a avea parte de relaxare, odihnă şi... dragoste.

Atenţie la forma încăperii!
Dormitorul principal este cel mai important loc al casei, deoarece are un efect considerabil asupra armoniei din locuinţa dumneavoastră, asupra bunăstării şi situaţiei financiare a ocupanţilor.
Forma acestei încăperi trebuie să fie întotdeauna pătrată sau dreptunghiulară. În cazul în care este neregulată, amplasaţi un paravan în dreptul zonei care iese din tipar.
Nu folosiţi oglinzi în dormitor. În cazul în care aveţi, acoperiţi-le pe timpul nopţii cu o bucată de material textil.
Poziţionarea patului este şi ea foarte importantă în Feng Shui. Componenta yin (calm, linişte) joacă un rol foarte mare în această cameră, datorită faptului că este un loc de odihnă, de relaxare. Nu faceţi dormitorul prea yang (activ, vioi). Energia trebuie să sugereze calm şi linişte.

Fără televizor!
Iluminatul trebuie să fie diminuat şi, obligatoriu, nu trebuie să existe în dormitor televizor, calculator sau birou de lucru. Asiguraţi-vă însă că nu este nici prea yin. De exemplu, dacă vă simţiţi lipsiţi de energie, puteţi pune un cearşaf roşu, care este un element yang.

Sectorul dragostei
Activaţi sectorul dragostei în 2010 amplasând o pereche de raţe mandarin în partea de nord a dormitorului şi agăţaţi la fereastră amulete cu pasărea phoenix şi dragon. Dacă sunteţi căsătoriţi şi doriţi armonie în căsnicie, aşezaţi raţele mandarin în poziţie paralelă (pentru a merge împreună pe acelaşi drum). Dacă sunteţi în căutarea partenerului potrivit, aşezaţi raţele mandarin în poziţia „cioc în cioc”.
Salah Graine vă sfătuieşte să nu activaţi în dormitor zona de noroc şi bogăţie. E mai bine să le activaţi în zona „publică” a casei, cum ar fi camera de zi sau sufrageria.

Poziţionarea patului

Patul nu trebuie să se afle sub o lustră sau o sursă de lumină şi nici între două uşi. Aşezaţi-l pe mijlocul peretelui, încadrat de două noptiere. Pe noptiere puneţi câte o veioză. Capul patului trebuie să fie lipit de perete, niciodată „în aer”. Femeile care sunt însărcinate nu trebuie să schimbe poziţia patului. Dormitorul nu trebuie să fie amplasat deasupra unui garaj, a unui beci sau a unei bucătării. Nu folosiţi arcade şi grinzi în dormitor. Nu aşezaţi plante sau acvariu în această cameră.

Produsele le puteţi găsi la magazinul Zahir. Pentru consultaţii gratuite cu domnul Salah Graine folosiţi adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau sunaţi la numerele 021/3450412 şi 0728.057.942 între orele 10-22