Main menu

header

Comerţul ilegal cu păianjeni şi scorpioni ameninţă multe specii cu extincţia

887 24 2de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Arahnidele, tarantulele şi scorpionii sunt percepute tot mai mult ca animale de… companie! Preferate de excentrici, fac obiectul unui comerț ilegal pe scară tot mai extinsă, care amenință multe dintre aceste specii cu dispariția.

Read more: Comerţul ilegal cu păianjeni şi scorpioni ameninţă multe specii cu extincţia

Oamenii acordă mai mare atenţie reclamelor care includ animale de companie

887 24 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

O nouă cercetare internațională atestă slăbiciunea oamenilor pentru cele mai iubite animale de companie. Potrivit cercetătorilor americani, publicul consumator este mult mai atent la reclamele care includ căței și pisici și, de asemenea, clienții au un imbold în plus de a risca să cumpere un produs a cărui reclamă prezintă irezistibilii companioni pe care atâția pământeni îi au acasă.

Read more: Oamenii acordă mai mare atenţie reclamelor care includ animale de companie

Lista impresionantă de beneficii ale deţinerii unui necuvântător Prezenţa animalului de companie în pat ameliorează somnul

886 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Un sondaj recent, derulat în rândul a mii de americani, a relevat faptul că șapte din zece respondenți afirmă că dorm mai bine dacă în pat cu ei este animalul de companie. Această recentă descoperire se adaugă unei lungi liste de beneficii pentru toată familia ale deținerii unui necuvântător.

Read more: Lista impresionantă de beneficii ale deţinerii unui necuvântător Prezenţa animalului de companie...

Peştii pot face calcule matematice simple

885 24 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Deși mulți consideră că peștii sunt printre cei mai puțin dezvoltați reprezentanți ai regnului animal, în special din cauza memoriei lor, care poate dura doar trei secunde, un nou studiu a relevat capacitatea unor specii de pești de a face adunări și scăderi simple.

Read more: Peştii pot face calcule matematice simple

Mai mult de a cincea parte dintre reptilele lumii, în pragul extincţiei iminente

885 24 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Reptile emblematice ale lumii, cum sunt crocodilii sau broaștele țestoase, ar putea deveni amintire într-un viitor nu foarte îndepărtat, întrucât activitățile oamenilor decimează în ritm alert aceste specii. Un studiu de anvergură evidențiază că a cincea parte dintre reptilele lumii se află în pragul extincției iminente.

Read more: Mai mult de a cincea parte dintre reptilele lumii, în pragul extincţiei iminente

Anca Bîlba: „În hipoterapie, calul devine cel mai bun prieten al copilului, iar terapeutul este asimilat în această relaţie“

884 24 1de Gheorghe Zmaranda

Mai puțin cunoscută în țara noastră și practicată de relativ puțini ani, hipoterapia este, însă, una dintre formele de terapie validate de rezultatele concrete obținute în confirmarea ei. Parteneriatul dintre caii antrenați pentru această „misiune” specială și persoanele cu dizabilități implică crearea unei legături extraordinare de natură psihologică, cu beneficii în această sferă, dar și rezolvarea unor probleme de natură medicală, pentru că efectele ședințelor se resimt în sistemul osos, nervos și muscular. Anca Bîlba, specialist în hipoterapie, acreditat de Asociația Americană de Hipoterapie și președinte al Asociației de Terapii Suportive „Hipoterapia”, ne-a vorbit despre această formă de terapie și beneficiile ei.

Read more: Anca Bîlba: „În hipoterapie, calul devine cel mai bun prieten al copilului, iar terapeutul este...

Câinii înţeleg 89 de cuvinte şi expresii unice

883 24 3de Daria Mândru şi Adrian Barna

Felul în care câinii au ajuns să înțeleagă nuanțele limbajului uman e incredibil de impresionant pentru un animal care nu vorbește. Când începem să rostim un cuvânt precum „plimbare” sau „recompensă”, în doar o fracțiune de secundă câinii pot prezice și reacționa la ceea ce încercăm să spunem. Într-o anumită măsură, pot înțelege chiar și tonul vocii.

Read more: Câinii înţeleg 89 de cuvinte şi expresii unice

Masca pentru neutralizarea metanului din respiraţia vitelor, premiată de laboratorul Terra Carta al Prinţului Charles

883 24 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Proiectele prezentate în cadrul laboratorului inaugural de design Terra Carta, al Prințului Charles al Marii Britanii, au inclus, printre altele, o mască portabilă pentru vitele de fermă, care să neutralizeze metanul în respirația acestora, un binecunoscut poluant.

Read more: Masca pentru neutralizarea metanului din respiraţia vitelor, premiată de laboratorul Terra Carta...

Dragostea la prima vedere - noi dovezi ştiinţifice

882 20 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Multe cupluri mărturisesc că s-au îndrăgostit la prima vedere, dar în jurul acestui concept există și multe controverse - există numeroase voci care afirmă că așa ceva nu este posibil. Și totuși...

Read more: Dragostea la prima vedere - noi dovezi ştiinţifice

Ipoteză ştiinţifică uimitoare Caracatiţele sunt creaturi extraterestre

882 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Cu aspectul lor straniu și abilități uimitoare, caracatițele au părut dintotdeauna să vină dintr-o altă lume. Unii cercetători au încercat să pună în lumină motivele pentru care acest lucru ar fi adevărat.

Read more: Ipoteză ştiinţifică uimitoare Caracatiţele sunt creaturi extraterestre

Câinii, singurele animale care îi înţeleg profund pe oameni

881 24 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Cu adevărat „cei mai buni prieteni al omului”, câinii demonstrează că nici măcar rudele lor sălbatice directe, lupii, nu au capacitatea de a înțelege din instinct natura umană și rămân singurele animale care se pot lega de stăpânii lor în această manieră, atât de completă și de profundă.

Read more: Câinii, singurele animale care îi înţeleg profund pe oameni