Main menu

header

V-aţi gândit să vă mai luaţi o pisicuţă şi nu ştiţi cum va reacţiona cealaltă la vederea nou venitului? Iată ce trucuri puteţi folosi pentru a le împrieteni repede şi eficient. Se ştie că pisicile sunt animale teritoriale şi nu le place când vine cineva nou în spaţiul lor. De aceea s-ar putea să manifeste anumite reacţii negative atunci când aduceţi în casă o nouă pisicuţă. Pentru a nu ieşi „scântei” trebuie să aplicaţi câteva metode care vă pot fi de ajutor:

Luaţi un pui
- Nu luaţi o pisică adultă decât dacă sunteţi siguri că cele două animale se vor plăcea. Un pisoi mic este mult mai uşor de introdus într-o casă unde mai există o felină; - Pregătiţi din timp un culcuş pentru nou venit, într-un loc ferit, în baie sau într-o încăpere mică. Puneţi alături un castron pentru mâncare, unul pentru apă, două-trei jucării şi o tăviţă cu nisip.

Atrăgeţi-le cu jucării
- Este indicat ca primul contact între cele două animale să se realizeze printr-o uşă întredeschisă sau prin zăbrelele unei cuşti de transport în care aţi pus noua pisică. Astfel, veţi şti exact dacă acestea se plac sau nu; - Ademeniţi-vă animalul cu jucăria preferată sau cu nişte bucăţele de carne înainte de contactul direct dintre cele două feline; - Puneţi-le la dispoziţie multe jucării şi atracţii, astfel încât să nu îşi dea prea multă atenţie la început; - Umeziţi un prosop şi frecaţi-l de blana noii pisici, apoi frecaţi-l şi de cealaltă. Astfel le veţi amesteca mirosurile şi se vor acomoda mai uşor una cu alta.

Nu lăsaţi felinele singure la început!
- Chiar dacă nu vă mai vine s-o daţi jos din braţe pe noua pisicuţă, ar fi mai bine să o lăsaţi singură şi să nu îi arătaţi mai multă afecţiune decât celeilalte, deoarece pot apărea adevărate „crize” de gelozie; - Nu lăsaţi proaspătul locatar să inspecteze singur casa în compania „vechiului” locatar. Este bine să îi supravegheaţi atent, pentru că este posibil să facă gesturi neaşteptate.

Oferiţi-le câte o recompensă!
- Aşteptaţi-vă la gesturi de răzbunare din partea primei pisici, ce îşi poate manifesta dezacordul, distrugându-vă un lucru sau „uitând” să folosească tăviţa cu nisip; - Imediat ce percepeţi un semnal că s-ar plăcea, daţi-le câte o recompensă la fiecare. Astfel le veţi stimula relaţia de prietenie; - Atât timp cât animalele nu se rănesc reciproc, le puteţi lăsa să se împrietenească singure, dar, dacă sunt agresive una faţă de cealaltă, trebuie să le despărţiţi şi să le acomodaţi treptat.
Daniela Purgaru