Main menu

header

718 24 4de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Stăpânii care se tem că patrupedele lor se pot speria teribil dacă în zonă se aud zgomote puternice, cum sunt artificiile sau tunetele, se pot relaxa: Ford a elaborat o căsuță specială, bine protejată împotriva zgomotelor și intemperiilor, pentru liniștea celui mai iubit prieten al omului.

Emisie pe frecvență opusă, care anulează zgomotul

Artificiile sunt o sărbătoare pentru oameni și o teroare pentru mulți câini. De fiecare dată când sunt etalate, există animale care intră în panică, se ascund îngrozite, sunt stresate sau chiar dispar de acasă. Pentru câinii care sunt foarte sensibili la zgomote puternice, Ford a creat o căsuță dotată cu tehnologie de ultimă oră. Are un model futurist, este spațioasă, elegantă și asigură un mediu liniștit pentru animalul iubit. „În momentul în care microfoanele amplasate în interiorul căsuței detectează sunetul artificiilor, un sistem audio încorporat emite frecvență opusă, astfel încât anulează zgomotul”, explică reprezentanții gigantului auto.

Ușă automată din sticlă și blocuri antivibrație

Materialul de bază pentru implementarea acestui sistem care funcționează pe principiul căștilor auto este pluta. În plus, adăpostul ultramodern are în dotare o ușă automată din sticlă, blocuri antivibrație și ventilație fără zgomot. În prezent, căsuța realizată de Ford este încă la stadiul de concept, compania urmând să anunțe momentul în care adăpostul high-tech pentru câini va fi pus în vânzare. „Acest proiect s-a potrivit foarte bine cu noul nostru sistem Active Noise Control, care poate asigura și liniștea câinilor, și pe cea a stăpânilor”, adaugă Lyn West, director de marketing în cadrul Ford Europa.

50% dintre câini arată semne de teamă, uneori chiar panică, atunci când există artificii pe cer sau dacă se aud tunete puternice