Main menu

header

740 24 1de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Dacă până nu demult s-a crezut că pisicile sunt doar niște blănoase egoiste și indiferente față de stăpânii lor, un grup de cercetători din SUA au demontat acest mit, demonstrând că pentru pisicuțe comunicarea cu oamenii este mai importantă decât hrana. Mai mult, alți oameni de știință au arătat că posesorii de pisici sunt mult mai sănătoși, ba chiar se pot vindeca de boli grave.

Omul… o mamă adoptivă

740 24 2Dacă despre comportamentul oamenilor față de pisici nu sunt prea multe de comentat, un grup de oameni de știință din Statele Unite ale Americii au vrut să afle și ce atitudine au micuțele feline față de oameni. În consecință, aceștia au făcut o serie de experimente, în urma cărora au arătat că majoritatea pisicuțelor pun pe primul loc comunicarea cu stăpânii dragi, apoi sunt atente la hrană. Acest lucru l-a făcut pe unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în domeniul zoologiei și expert în comportamentul pisicilor, John Bradshaw, de la Universitatea din Bristol, să afirme că pisica asociază omul cu o pisică mai mare sau chiar cu o mamă adoptivă. Mai mult, acesta spune că, din punctul de vedere al unei pisici, omul se comportă… nerezonabil. Dar pisicuțele trec peste acest lucru și continuă să-și iubească stăpânii, arătându-și dragostea în diverse feluri, cel mai comun semn al iubirii unei feline fiind masajul. Adică acel moment când pisicuța care stă în brațele dumneavoastră începe să vă atingă cu lăbuțele din față.

Are un efect pozitiv asupra sănătății inimii stăpânului

La rândul lor, cercetătorii din Minnesota au descoperit că pisicile au un efect extraordinar asupra sănătății inimii proprietarului său. Mai mult, aceștia susțin că o pisică toarce la o frecvență de 25-125 Hertz, iar în timpul acestui proces are loc regenerarea mușchilor și a oaselor lor. În plus, acest sunet este benefic și pentru oameni. Alți specialiști afirmă că vibrațiile de frecvență cu care torc pisicile sunt cuprinse între 20 și 140 Hz (adică între 20 și 140 de vibrații pe secundă), vibrații ce se încadrează între limitele terapeutice, cunoscute ca vindecătoare de boli. Odată ce o veți ține în brațe pe prietena dumneavoastră necuvântătoare, veți prelua frecvența acesteia, organismul vi se va liniști, iar tiroida va începe să funcționeze în parametri optimi.

Torsul reduce simptomele de dispnee

Tot acest tors al pisicii are rolul de a reduce simptomele de dispnee (adică efortul de respirație), afecțiune extrem de gravă, care apare tot ca urmare a funcționării defectuoase a tiroidei. De altfel, specialiștii susțin că dispneea poate afecta grav creierul, întrucât aportul de oxigen fiind extrem de redus, mulți neuroni se sufocă și mor. Ulterior, pierderea de neuroni duce la grave pierderi de memorie și de aici la apariția timpurie a Alzheimerului, nu mai e decât un pas. Dar asta nu e tot. Când frecvențele emise de torsul pisicii sunt cuprinse între 20 și 50 Hz, sunt de mare ajutor celor care au probleme cu fracturile. De aceea se recomandă ca persoanele în vârstă, predispuse la fracturi care se vindecă cu mare greutate, să aibă ca prieten bun o pisică. Mai mult, oamenii de știință susțin că simpla mângâiere a unei pisicuțe, de două, trei ori pe zi, ajută mult la fixarea calciului în oase.

Stop depresiei!

Aveți acasă o pisică? Sunteți cei mai fericiți oameni, pentru că vă puteți încadra în topul celor cu cel mai scăzut risc de a face infarct. Iar de acest avantaj se bucură toți membrii familiei dumneavoastră, cu o condiție însă: să locuiască în aceeași casă. Iar dacă în urma unor accidente ați ajuns să vă rupeți tendoanele, specialiștii spun că pisica dumneavoastră vă va ajuta să vă vindecați mult mai repede. Un alt mare avantaj al posesorilor de pisici este că aproape niciodată nu suferă de depresie și se vindecă mai repede cu aproape 50% de orice boală, față de cei care nu au în casă un asemenea animal.

Vă avertizează că sunteți bolnavi!

Un lucru cu adevărat incredibil pe care îl poate face o pisicuță este faptul că își avertizează stăpânul când are o afecțiune într-o anumită zonă a corpului. În aceste condiții, trebuie să fiți foarte atenți unde se așază pisica. Dacă vine să stea la capul dumneavoastră, e posibil să aveți probleme la creier, iar dacă se pune pe picior, înseamnă că circulația în această zonă lasă se dorit sau aveți varice. Nu în ultimul rând, când observați că prietenul dumneavoastră blănos vine în zona gâtului, e momentul să mergeți urgent la medic să vă faceți un set de analize, pentru că e posibil să aveți probleme de tiroidă. Pisica știe cel mai bine dacă sunteți bolnav sau pe cale de a avea probleme cu sănătatea, așa că merită să o ascultați.

Siamezele, rol important în profilaxia gripei

Un alt lucru senzațional pe care oamenii de știință spun că îl fac pisicile este ajutorul prețios pe care îl au în reducerea febrei în cazul persoanelor răcite sau gripate, iar specialistele cele mai bune în acest caz sunt pisicile siameze. Mai concret pentru toată lumea, simpla prezență a lor în casă anihilează microbii care pot genera această boală. În altă ordine de idei, pisicile cu blană lungă reușesc în mod incredibil să fie excelenți neurologi, pentru că reduc irascibilitatea și, în același timp, normalizează somnul. Pe de altă parte, pisicile cu blănița de lungime medie sunt cei mai buni cardiologi, iar pisicile cu blană scurtă, spun oamenii de știință, tratează foarte bine afecțiunile stomacului, ficatului și rinichilor.

Referitor la cutremure, pisicile pot auzi şi simţi mişcări ale pământului pe care omul nu le poate percepe

Felinele negre absorb energia negativă

740 24 3Este demonstrat științific că pisicile negre reușesc un lucru cu adevărat ieșit din comun: absorb energia negativă, de aceea sunt cu adevărat de neînlocuit. De altfel, se spune că pisicile negre au un câmp atât de puternic, încât pot alunga orice fel de energie. Considerate canale pentru energia cosmică, pisicile negre aduc energia pozitivă în casa dumneavoastră, contribuind la prosperitatea și pacea întregii familii. Și pisicile cu blană bej sau cele roșcate trebuie puse pe un piedestal, pentru că ridică tonusul psihic al celor cu care locuiesc, întrucât au capacitatea de a emite foarte multă energie pozitivă. Dacă sunteți lipsiți de energie, atunci trebuie să vă luați cât mai urgent posibil o pisică de culoare albă. Nu în ultimul rând, pisicile care au blană de culoarea cenușie calmează foarte repede persoanele care au stări de neliniște, iar cele vărgate aduc noroc și lumină în casă, dar și distracție și umor și vă energizează.