Main menu

header

814 24 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Fiecare proprietar de pisică - sau de pisici - știe că este nevoie să fie atent la câteva aspecte: locul cald și confortabil în care felina să se ghemuiască și ansamblul de joacă, neapărat prevăzut cu un loc bun de „ascuțit” gheruțele. De asemenea, nu trebuie neglijat instinctul de vânător al micilor companioni, așa că imaginația oamenilor a trecut la treabă.

Sisalul-dormitor

814 24 2YOUTHINK Cat Scratcher este sisalul ideal pentru felinele care, dacă nu au un loc unde să-și ascută ghearele, țintesc… canapelele. Practic, ansamblul este în întregime potrivit pentru această manieră de marcare a teritoriului, dar este concomitent și locul ideal pentru un somn fără griji. Mai mult, poate lua diferite forme, astfel încât felina să aibă tot timpul legendara curiozitate satisfăcută. Sisalul-dormitor, care susține și exemplare mai grele, este o adevărată jucărie completă, având incluse și mici obiecte atârnate, care să permită pisicii să se tăvălească până la epuizare și să se distreze copios.

Centrul pentru jocuri

814 24 3Grija oamenilor pentru menținerea în bună formă fizică și psihică a pisicilor se reflectă în ansamblul Trixie 5-in-1. Concret, acest adevărat centru pentru jocuri stimulează toate cele cinci simțuri ale felinei, care își folosește nasul, lăbuțele și limba pentru a ajunge la delicatesele ascunse în interiorul inspiratului ansamblu. În prezența acestei jucării, pisica rămâne atentă, alertă, preocupată constructiv de ce este în interior, iar formula de prezentare a jucăriei și materialele din care este realizată o fac deopotrivă confortabilă și igienică, întrucât poate fi curățată în mașina de spălat. În plus, permite joaca în grup, dacă în casă există mai multe pisicuțe.

Distracție pentru exemplarele de apartament

SmartCat Peek-a-Prize Toy Box este o cutie inteligentă, ideală pentru pisicile care trăiesc în apartament. Grație inspirației din spatele acestei jucării, felina rămâne ocupată și fericită chiar și dacă stăpânii lipsesc mai mult de acasă. Cele două mingi de mici dimensiuni care sunt ascunse în interior stârnesc deopotrivă, încontinuu, și curiozitatea, și instinctul de vânător al pisicuței, care nu încetează să încerce să prindă obiectele colorate, ce se rostogolesc încontinuu. În conformitate cu apetitul pisicii pentru joacă și cu dorința de diversificare, există și alte mici obiecte care pot fi amplasate în interior, ceea ce sporește curiozitatea activă a animalului de companie.

„Dans”, gimnastică, mișcare

814 24 4Pentru pisicile care au foarte multă energie și au nevoie de mișcare încontinuu există Cat Dancer Charmer, o jucărie clasică pentru stimularea activității fizice a felinei. În prezența acestui obiect, pisica nu încetează să „danseze”, să se rostogolească, să se încolăcească și să facă o binevenită gimnastică zilnică. Mânerele sunt practic indestructibile, ansamblul poate fi folosit și de pui, și de exemplare adulte, iar materialul din care este realizată jucăria sunt viu colorate, stimulând felina și vizual. Potrivit proprietarilor care au încercat această jucărie, mai multe generații de pisici s-au bucurat de avantajele pe care le aduce în viața exemplarelor cu surplus de energie.

Cursă și accelerație pe termen lung

814 24 5Foarte ingenios, ieftin și cu rezultate excelente, Roller Cat Toy este o „minipiramidă” cu canale pe care se rotește încontinuu o minge colorată. Orice deținător de pisică știe că un obiect în mișcare este irezistibil pentru instinctele oricărei pisici, așa că felina care are în casă așa ceva nu încetează să intre în cursa pentru a apuca obiectul care nu se lasă prins, accelerează, iar încearcă, stimulată de faptul că mingea imită mișcările unei potențiale prăzi. Foarte rezistentă, jucăria este irezistibilă pentru pisicile pe care le ține ocupate, atente și antrenate cât e ziua de lungă. Mai mult, joaca animalului cu acest ansamblu nu produce zgomot și, spre deosebire de multe alte produse, felinele rămân interesate de jucărie și după ce trece primul val al curiozității.

Iarba-mâței în formă de șoarece

Irezistibila plantă care face pisicile să se apropie fascinate, celebra iarba-mâței, ia forma unui șoarece plin cu aroma de nerefuzat și astfel a cucerit milioane de feline o jucărie care le ține concentrate și fascinate. SmartKat Catnip are dimensiunea ideală pentru ca pisica să rostogolească toată ziua obiectul de care nu se poate dezlipi, materialele din care este realizată sunt foarte sigure, integral organice, fără chimicale sau pesticide, vin câte trei în pachet și, pentru diversificarea ofertei, ca și pentru a veni în întâmpinarea gusturilor complexe ale armatei globale de pisici de companie, sunt și în formă de pești. De asemenea, potrivit proprietarilor, aceste jucării sunt și foarte durabile.

Sushi pentru pretențioase

814 24 6Toate pisicuțele sunt pretențioase, dar, exact ca oamenii, unele depășesc media. Pentru aceste exemplare s-au inventat jucăriile cu forme de meniuri delicioase, de la prăjituri și gogoși până la sushi. De altfel, acest din urmă model a înregistrat un succes mai mare chiar decât jucăriile de pluș în formă de… sticle cu vin. Mereu atrase de aspectul care duce cu gândul la un deliciu, pisicuțele nu lasă să le scape din ochi și din atenție aceste jucării care par numai bune de mâncat. Fiecare piesă este construită independent, are în interior tot felul de mici obiecte care scot sunete discrete la fiecare mișcare, astfel încât interesul inițial al pisicii să nu scadă nicio clipă.

Una dintre cele mai eficiente jucării este considerată Ethical Pet Laser, ansamblu de distracție și mișcare care implică o mică lumină LED pe care felina tot încearcă s-o prindă și care poate fi utilizată și în exterior

Companioni pentru solitare

Unele pisici își petrec singure, în apartamente, mai toată viața. Sunt o rasă solitară, dar, în lipsa stăpânilor ocupați mare parte din timp, pot ajunge să-și ducă existența dormind pe calorifer. Pentru a le oferi un companion pe gustul lor, producătorii au imaginat și au creat o jucărie cu baterie care reușește invariabil să le scoată din lâncezeală chiar pe cele mai distante și mai sedentare dintre feline. Petlinks Mystery Motion Concealed este un sistem de joacă prevăzut cu un rând de pene care se rotesc sub un inel mobil acoperit cu pânză, a cărui mișcare încurajează joaca, interacțiunea pisicii cu obiectul, iar penele stârnesc felina să se angajeze într-o cursă continuă pentru capturarea „vânatului”. Pe lângă stimularea fizică, pisicile care au la dispoziție acestă jucărie sunt interesate și mental de dispozitivul care nu le dă pace, stârnindu-le cele mai puternice instincte.