Main menu

header

868 24 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Ziarul „The Guardian” l-a numit pe Dennis Quaid „unul dintre cei mai buni actori care nu au primit o nominalizare la Oscar”. Dar starul este una dintre cele mai populare și mai iubite vedete de la Hollywood, cu numeroase roluri memorabile la activ și, în plus, cu o mare pasiune pentru animale. Quaid a înființat, în 2020, un podcast numit „The Pet Show”, dedicat prietenilor cu lăbuțe ai oamenilor.

Mereu alături de o cățelușă devotată

868 24 2Dennis Quaid este în prim-planul cinematografiei mondiale încă din anii 1980. Carismatic, versatil în interpretare, este convingător deopotrivă în comedie și în dramă, iar faima nu a întârziat și a urcat constant. Pe de altă parte, fermecătorul actor din „Trafic” este un renumit iubitor de animale. Când Dennis Quaid avea 12 ani, familia sa s-a mutat dintr-o suburbie din Houston în altă parte a orașului. Tânărul Dennis a pierdut legătura cu cercul de amici de vârsta sa și s-a refugiat în prietenia cu câinele familiei, Gertrude, care a devenit cea mai bună prietenă a băiatului. „Încă mă emoționez când mă gândesc la ea. Mi-a fost total devotată”, își amintește starul despre anii în care cățelușa i-a stat alături neclintită. Cât despre femela Bulldog englez pe care o are acum, pe nume Peaches, Quaid povestește că a găsit-o în Missouri: „I-am văzut fratele întâmplător și am spus că îl vreau. Nu mi l-au putut da, dar am adoptat-o pe sora sa. Îl am și pe un alt frate al cățelușei, Tigger, pentru că Peaches vrea să doarmă numai cu mine și era nevoie de un cățeluș și pentru copiii mei”, detaliază amuzat actorul.

„O poveste de dragoste necondiționată”

868 24 3În 2017, Quaid a fost atras de scenariul filmului „Câinele, adevăratul meu prieten”, în care a jucat rolul unui bărbat al cărui câine din copilărie este reîncarnat pentru a-l ajuta să iasă dintr-o depresie a vârstei mijlocii. „Văd părți din Gertrude în Peaches. Peaches este un fel de Gertrude revenită în viața mea. Ea este o prietenă de nădejde”, povestește actorul. Nu este de mirare, date fiind carisma starului, gradul de emoție și frumusețea poveștii, că după doi ani, Quaid a jucat în „Câinele, adevăratul meu prieten 2”. „Relația omului cu câinele său este cu adevărat o poveste de dragoste necondiționată, iar câinii noștri sunt mereu alături de noi, indiferent în ce fel de dispoziție neplăcută ne aflăm - ne pot citi gândurile, emoțiile, sărbătoresc cu noi și ne consolează”, afirmă Quaid.

„Un câine mic” la filmări

868 24 4Dennis Quaid o ia peste tot la filmări pe Peaches. „Este un câine mic, dar cu o inimă mare. Are un comportament grozav, este ca o persoană adevărată. Stă tot timpul cu ochii pe mine la filmări și nu las pe nimeni să o hrănească. Îmi place să pot să-mi duc animalul de companie oriunde, pentru că mă face să mă simt ca acasă. Este un câine de confort, special pentru anxietatea mea, dar mai degrabă devin anxios când nu este în preajmă. Știe unde să se așeze în avion, este foarte cuminte și mai ales foarte ușoară”, detaliază Quaid. Cum Peaches călătorește peste tot cu actorul din „Lupta cu valurile”, apare alături de acesta pe platourile de filmare, uneori chiar și în unele trailere sau fotografii. Peaches este ea însăși o vedetă în toată regula, de care Quaid este foarte mândru. „Este ca o mascotă pentru echipă. Toată lumea se îndrăgostește de ea. Fiica mea i-a înființat o pagină de Instagram și acolo are mai mulți urmăritori decât mine”, povestește Quaid. Cât despre prezența câinelui la filmări, starul punctează că lucrurile s-au schimbat mult în ultimii ani pe această direcție: „Există o mulțime de actori cu care este mai greu de lucrat decât cu câinii. Cu ei este la fel ca în cazul oricărui alt actor; stabilești întâlnirea și începi să formezi o relație. Se întâmplă în timp și cea mai bună cale este prin atracție. Mi se pare grozav să lucrez cu animale, pentru că sunt foarte prezente, nu există ego-uri de protejat și se întâmplă lucruri în afara scenariului care ajung să fie extraordinare”.

L-a adoptat pe motanul... Dennis Quaid

868 24 5Starul din „Inimă de dragon” l-a adoptat în 2020 pe motanul în vârstă de 6 ani... Dennis Quaid. Numele felinei a făcut înconjurul rețelelor de socializare, cu atât mai mult cu cât actorul a luat pisica neagră-tăciune de la un adăpost. Povestea adopției a început când Quaid a auzit un reportaj de știri locale despre o pisică neagră care îi purta numele, probabil botezată de un fan al actorului, care se afla într-un adăpost de animale din Virginia și avea nevoie de un cămin. „Nu am putut rezista. În clipa aceea doream să salvez toți Dennis Quaid din lume”, rememorează starul. Quaid a contactat adăpostul și, după ce responsabilii și-au revenit din uimirea inițială, a luat acasă motanul botezat după el. „Când ne-a sunat Dennis Quaid însuși, am crezut că nu este ceva real, că este cineva pus pe glume”, își amintește Danielle Ulmer, managerul centrului de adopție.

„Animalele de companie au emoții, sunt intuitive, știu mult mai multe decât ne imaginăm, sunt mereu alături de noi și nu ne judecă“

„Secretul succesului celor două filme «Câinele, adevăratul meu prieten» este că oamenii vin să le vadă încărcați cu emoția relațiilor lor trecute sau prezente cu propriii câini“

„The Pet Show“ - sfaturi, ştiri veterinare, interviuri, invitaţi celebri

Lansat în 2020, podcastul „The Pet Show”, găzduit de Dennis Quaid și scriitorul Jimmy Jellinek, este un spațiu în care se întâlnesc stilurile animalelor de companie, mass-media pentru animale de companie, celebritățile cu animale de companie și influencerii din domeniu, plus multe sfaturi și povești. „Sunt un mare iubitor de animale. Am făcut o grămadă de filme cu animale și de când eram copil mi-au plăcut mereu spectacolele cu animale. Podcastul este un loc de întâlnire virtuală cu lumea animalelor de companie, conține sfaturi, știri veterinare, interviuri, are invitați speciali, celebri, care iubesc animalele de companie la fel ca noi și este, în același timp, divertisment. Practic, sunt pe podcast toate poveștile din viața noastră despre animalele de companie. Există o mulțime de subiecte care se referă la ele. Dacă oamenii trebuie să aibă grijă de prietenii lor necuvântători, avem sfaturi în acest sens, putem da recomandări despre dresaj, vrem să ieșim cu o emisiune în limbajul câinilor și multe, multe altele. Lumea are nevoie de cât mai mult conținut legat de animalele de companie. Peaches este cu mine la podcast, chiar dacă nu înțelege prea bine conceptul”, punctează Quaid.