de Veronica Zărescu
Talentul reprezintă o aptitudine, o înclinare nativă într-un anumit domeniu, respectiv „capacitatea deosebită, înnăscută sau dobândită, într-o ramură de activitate, ce favorizează o activitate creatoare” (DEX).
Stimulaţi-vă prichindelul!
Vizavi de această definiţie există o serie de întrebări: „De unde ştiu dacă este vorba despre talent?”, „Ce trebuie să fac pentru a descoperi ce-i place?” etc. Pentru a răspunde la aceste întrebări este necesar ca acesta să beneficieze de o gamă largă de jucării şi de activităţi. Un copil trebuie stimulat şi informat permanent cu tot ce se întâmplă în jurul său. În decursul timpului, vorbindu-i foarte mult, explicându-i, satisfăcându-i curiozitatea sau punându-i la dispoziţie jucării menite să-i stimuleze inteligenţa şi creativitatea, îl veţi ajuta să se dezvolte şi să descopere ce-l atrage cel mai mult din toate acestea.
Toţi merită şansa de a fi remarcaţi
Rolul părintelui nu este numai de a descoperi talentul copilului, ci şi de a-l pune în valoare, de a găsi resursele necesare pentru a-i cultiva aptitudinea. Un talent neexploatat dispare la fel cum a fost descoperit. Sunt o mulţime de copii talentaţi în diferite domenii care nu ajung niciodată să fie puşi în valoare, deoarece nu au fost stimulaţi şi susţinuţi pentru a-şi cultiva harul. Toţi merită şansa de a se descoperi, de a se manifesta, chiar dacă unii vor face sacrificii mari pentru a-i susţine. Investind în copii, investim în generaţiile viitoare care vor avea preocupări constructive şi scopuri înalte în viaţă şi vor tinde să se autodepăşească. Stimulaţi-vă copiii, descoperiţi-le talentele native şi susţineţi-i pentru a şi le cultiva! Nu uitaţi: ei reprezintă viitorul într-o societate!