Main menu

header

1. Schimbatul copiilor, o joacă Atunci când trebuie să-l schimbaţi pe micuţ, puneţi-i la îndemână un coş plin cu jucării, ca să îi găsiţi o preocupare şi ca să-i distrageţi atenţia de la îmbrăcat. Esenţial este ca aceste jucării să nu fie cele de zi cu zi, ci să fie atractive pentru ştrengar şi să i le daţi doar atunci când îl schimbaţi.

    Altfel, se va obişnui cu ele, iar metoda nu va mai fi eficientă. Dacă aveţi mai mulţi copii şi doriţi ca oricine să le găsească hainele repede, fără să le încurce, confecţionaţi etichete cu poza fiecăruia. Iar pentru ca degetele copilului să nu se încurce în mânecile de la haine, atunci când îl îmbrăcaţi, puneţi-i câte o şosetă pe fiecare mână înainte să îi trageţi haina. 

2. Deschideţi rapid orice fermoar
Pentru a deschide rapid fermoarele rigide frecaţi-le cu săpun înainte să îmbrăcaţi copilul. 

3. Spălaţi papucii în maşina automată
Pentru a spăla papucii micuţului puneţi-i într-un pantalon vechi şi băgaţi-i în maşina de spălat. Vor ieşi curaţi şi în stare perfectă. 

4. Eliminaţi moliile cu mentă uscată
Nu este recomandat să folosiţi naftalina în dulapul micuţului, pentru că are un miros puternic şi poate fi toxic pentru bebeluş. Puteţi îndepărta moliile dacă puneţi pe rafturile din şifonier frunze de mentă uscată. 

5. Scăpaţi de petele de cerneală cu valeriană
Petele de cerneală de pe ţesături se scot uşor dacă le frecaţi cu o bucăţică de vată îmbibată cu câteva picături de valeriană şi apoi le spălaţi normal, cu apă şi detergent.

Veronica Zărescu