de Veronica Zărescu
Este o realitate că un copil se poate naşte înzestrat cu diverse talente şi abilităţi de la Dumnezeu, dar nu înseamnă neapărat că va fi cel mai bun la şcoală sau la grădiniţă. Este important să ştiţi cum să valorificaţi moştenirea genetică şi capacitatea celui mic, să îl stimulaţi să îşi atingă şi chiar să îşi depăşească limitele şi cum să se integreze în societate şi să relaţioneze cu cei din jur. Este un proces complex, de lungă durată, ce presupune mai multe direcţii. În acest număr vă vom prezenta câteva metode de completare şi de dezvoltare a noţiunilor de bază prevăzute în sistemul actual de învăţământ din România.
Învăţatul prin joacă
Principiul care stă la baza programelor educaţionale extraşcolare este învăţatul prin joacă. Folosind metode şi principii recunoscute la nivel internaţional, aceste instituţii de învăţământ privat reuşesc să îi facă pe cei mici să îndrăgească programele şi să înveţe cu plăcere. Pornind de la ideea că mintea celor mici este asemănătoare unui burete ce absoarbe rapid şi eficient informaţia, aceste programe educaţionale sunt structurate pe module de vârstă şi pe domenii. Pentru cei mai mici există cursuri de explorare a primelor noţiuni ale matematicii sau de aflare a literelor prin muzică sau prin pictură. Cei mai mari sunt iniţiaţi în lumea experimentelor, unde orice teorie cunoscută sau necunoscută poate fi demonstrată şi chiar încercată de ei. Astfel, primele noţiuni ale fizicii sau ale chimiei devin adevărate momente de atracţie. Nu neglijaţi nici ofertele de curs referitoare la bune maniere, şah, management junior sau tehnica informatică. Nu strică niciodată să ştie cât mai multe şi să poată alege în viaţă ce le place să facă.
O investiţie pentru un viitor cu mai multe posibilităţi
Cum tot ceea ce este bun şi de calitate pentru copii în România costă mult, aşa se întâmplă şi cu aceste cursuri, ce se adresează unui segment restrâns de copii, adică cei care au părinţi cu posibilităţi financiare. Înscrierile se fac din timp, iar banii se pot achita şi în rate până la finalizarea cursului. Importanţa acestor cursuri este mare în viaţa unui copil nu numai pentru informaţia în sine, ci şi pentru faptul că îl ajută pe cel mic să înveţe să se exprime liber şi fără inhibiţii, să îşi spună părerea în faţa celorlalţi şi mai ales să capete încredere în forţele proprii. Aşa că, dacă vă permiteţi financiar, nu ezitaţi să îl încurajaţi şi să îl înscrieţi pe cel mic. Va fi o carte de vizită impresionantă pentru viitorul adult!