Main menu

header

  Pentru a asigura bebeluşului un aer curat şi o temperatură optimă în cameră, astfel încât micuţul să-şi păstreze sănătatea, este bine să urmaţi câteva sfaturi:
- aerisiţi încăperea, cel puţin zece minute, cu o oră înainte de culcare;
- nu folosiţi odorizante puternice de cameră. Pot provoca alergii;
- nu încălziţi camera mai mult de 20 de grade. Micuţul va transpira şi va răci imediat ce iese din încăpere. În plus, va deveni foarte sensibil la temperaturile scăzute de afară;
- evitaţi depozitarea farfuriuţelor cu resturi de mâncare în cameră. Alimentele se vor altera şi vor produce mirosuri neplăcute.

Important este să obişnuiţi copilul cu o temperatură constantă, dar nu mai ridicată de 22-23 de grade Celsius. Acest lucru îl va feri de îmbolnăviri. Ca să controlaţi temperatura din camera bebeluşului puteţi instala acolo un termometru special.

Termometrul de cameră

  Ingenios, detectorul de temperatură este un instrument ce vă previne, prin semnal de alarmă, dacă variază temperatura programată într-o cameră. Este ideal, mai ales dacă încăperea bebeluşului nu este încălzită constant (cum ar fi cu sobă, radiator fără termostat etc.). Temperatura recomandată pentru camera unui bebeluş este de 18°C-20°C. De asemenea, copilul trebuie să fie îmbrăcat cât mai lejer, pentru a se putea mişca în voie, aşa că nu exageraţi cu numărul bluziţelor sau al pantalonaşilor. Avantajele unui termometru de cameră sunt următoarele:
- controlează în permanenţă temperatura unei camere;
- avertizează orice modificare ambientală;
- asigură securitatea şi starea de confort a bebeluşului.
  Un astfel de produs se găseşte cu uşurinţă în magazinele de specialitate şi costă între 50 şi 150 de lei, în funcţie de complexitatea funcţiilor pe care le are şi de firma producătoare.
Veronica Zărescu