Main menu

header

501 25 3de Dana Purgaru

Din ce în ce mai mulți utilizatori de rețele online de socializare își fac publice detaliile legate de viața amoroasă, afișează poze alături de persoana iubită și oferă informații intime ale cuplului. Aceste obiceiuri însă trădează multe aspecte nevăzute ale persoanelor care postează și nu reflectă neapărat realitatea.

Trădează incertitudinea

Persoanele care simt nevoia de siguranţă prin aprobarea altora şi prin afişarea relaţiei sunt, de obicei, oameni care au o anxietate socială mai mare şi un respect scăzut faţă de sine, spun specialiștii care studiază astfel de postări de pe rețelele de socializare. La studiu au participat voluntari care aveau o relaţie, durata acesteia variind de la o lună la 30 de ani. Apoi, cercetătorii au monitorizat pozele de cuplu publicate de aceştia pe Facebook, în timp ce realizau separat şi teste de personalitate. Astfel, s-a constatat că prin interacţiunea foarte frecventă cu mesajele postate de partenerii lor, ei vor să arate altora că relaţia merge bine și că sunt foarte fericiţi.

O metodă folosită în special de introvertiți

S-a constatat că afişarea pe contul de Facebook a relaţiei amoroase este mai des întâlnită la persoanele introvertite, deşi cele extrovertite au mai mulţi prieteni şi sunt mai active pe aceste reţele sociale. Explicaţia este că pentru introvertiţi este mai greu să-şi arate sentimentele în viaţa reală decât în mediul virtual. În plus, ei monitorizează atent activitatea partenerilor pentru a fi astfel la curent cu ceea ce fac aceştia.