Main menu

header

582 23 3de Dana Purgaru

Din cauza informaţiilor cu care suntem bombardaţi în permanenţă, a reţelelor virtuale de socializare care ne ţin mereu ocupaţi, dar şi a serviciilor de streaming video, din ce în ce mai în voga, oamenii întreţin din ce în ce mai puţine relaţii intime, susţine un profesor de la Cambridge. David Spiegelhalter, statistician şi autor al cărţii „Sex by numbers”, estimează că, „dacă acest ritm se menţine, până în 2030 oamenii nu vor mai face sex deloc”.

Predicţiile futurologilor implică relaţiile cu... roboţi

Potrivit profesorului David Spiegelhalter, cuplurile active din punct de vedere sexual, cu vârste cuprinse între 16 şi 64 de ani, făceau, în medie, sex de cinci ori pe lună în 1990. Frecvenţa a scăzut la patru contacte sexuale pe lună în 2000 şi la trei în 2010. Cercetătorii susţin că oamenii devin dependenţi de seriale tv şi că urmăresc mai multe episoade într-o seară. Astfel, nu mai au timp să întreţină relaţii intime. Soluţia ar fi petrecerea timpului în cuplu, departe de orice fel de ecrane sau dispozitive care distrag atenţia. Previziunea lui Spiegelhalter este sumbră, dar nu se compară cu cea făcută de un futurolog cunoscut. Acesta estimează că până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi şi alte dispozitive pentru sex decât cu alte persoane. „La început, o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba despre sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat futurologul britanic doctor Ian Pearson.

„La început, o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba despre sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba“ (Ian Pearson)