Main menu

header

599 19 1de Dana Georgescu

Distanța din pat dintre cei doi parteneri de viață spune foarte multe despre relația lor de cuplu, despre sentimentele lor şi despre cât de puternică este această legătură.

Cei care dorm faţă în faţă sunt mulţumiţi de legătura lor amoroasă

În urma unui studiu la care au luat parte 1.100 de oameni, cercetătorii de la Universitatea Hertfordshire au aflat detalii interesante. 42% dintre cupluri dorm spate în spate, 31% în aceeaşi direcţie şi doar 4% faţă în faţă. În privinţa distanţei, 34% se ating în somn şi 12% dorm foarte aproape unul de altul. Partenerii care dorm la o distanţă de cel mult 2,5 cm unul de altul sunt mai fericiţi decât cei care păstrează în somn o distanţă mai mare. De asemenea, toţi cei care au spus că dorm cu faţa la partener au declarat că sunt foarte mulţumiţi de relaţia lor.

Atingerea joacă un rol însemnat

Şi atingerea este foarte importantă în somn. Astfel, cuplurile care se ating, chiar dacă nu dorm faţă în faţă, au o relaţie mult mai împlinită decât cele care nu se ating. Cercetarea a fost coordonată de psihologul Richard Wisemna, şi rezultatele au fost prezentate în cadrul Edinburgh International Science Festival. Acesta este primul studiu care arată legătura între poziţia de somn şi relaţia de cuplu.