Main menu

header

744 25 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Atunci când intră într-o relație pe termen lung, care le aduce satisfacție și îi îndeamnă să-și facă planuri de viitor, oamenii au tendința de a se relaxa și de a fi mult mai îngăduitori cu ei înșiși, iar asta aduce în foarte multe cazuri kilograme în plus, arată rezultatele unui studiu recent.

Surplus mediu de 15 kilograme

O cercetare de anvergură națională, comandată de compania de scădere în greutate „Jenny Craig”, a dat la iveală faptul aproape 80% dintre americanii care au intrat într-o relație stabilă și care s-a dovedit a fi pe termen lung au luat kilograme în plus. Procesul debutează imediat ce în mintea unei persoane intră ideea că „el/ea este alesul/aleasa”, ceea ce se reflectă pe cântar încă din primul an, când în medie se acumulează cam șapte kilograme. Pe măsură ce relația se solidifică și avansează, la un termen mediu de longevitate în cuplu, femeile și bărbații pun pe ei circa 15 kilograme în plus față de ce aveau când au început să-și dea întâlnire.

Siguranța mărește circumferința taliei

Atunci când vine vorba despre îngrășatul din cuplul stabil, bărbații le depășesc pe femei - 69% față de 45% - și acumulează de două ori mai multe kilograme decât partenerele, în primul an. Per ansamblu, cauzele invocate sunt mâncatul în oraș, cina la ore târzii, obiceiul de a comanda mâncare sau gătitul acasă însoțit de mai multe pahare cu vin. Remarcabil s-a dovedit rezultatul oferit de 64% dintre respondenți, care au afirmat că s-au îngrășat ca urmare a sentimentului de siguranță oferit de relație, începând să acumuleze kilograme după doar câteva luni.

Tinerii au o tendință mai pronunțată de a înregistra greutate în plus, cuplurile de peste 45 de ani depozitând kilogramele mai lent și mai târziu