Main menu

header

751 25 1de Călin Popa şi Eduard Popa

În ceea ce este cunoscut ca „dating”, noutățile se țin lanț. Cu fiecare tendință apar și evaluările psihologilor, care atrag atenția că prea multă expunere a partenerului pe rețelele de socializare este un semnal că relația nu are consistență.

Fericiți în fața aparatului foto

Una dintre cele mai recente tendințe este denumită „fireworks” (focuri de artificii). Potrivit celor care o sintetizează, această modă implică o persoană care iese în oraș cu o alta doar pentru a o etala în exces, mai târziu, pe rețelele de socializare. Specialiștii în psihologie afirmă că acest comportament este specific celor care nu au încredere în ei înșiși, precum și celor care vor să facă geloasă acea persoană care îi interesează cu adevărat. „Semnele că sunteți victimă a acestui joc sunt atunci când noul partener postează poze cu voi doi foarte devreme în relație, când se comportă prea romantic și când dorește cu orice preț și în orice clipă să arate îndrăgostit și fericit în fața aparatului foto”, explică graziadaily.co.uk.

Expunerea și realitatea, la mare distanță

De foarte multe ori, noul partener de cuplu vă poate duce în locații deosebite, spectaculoase, dar nu de dragul de a vă face o plăcere, ci de a face… cât mai multe poze cu voi doi acolo, pentru a le împărtăși apoi tuturor. De asemenea, aceste persoane folosesc toate resursele de pe rețelele de socializare pentru a etala la maximum noua „cucerire”. „Diferența între acest trend și sentimentul autentic de mândrie față de noua iubire este că ceea ce se vede pe rețelele de socializare este la mare distanță față de ceea ce se întâmplă în relație”, adaugă sursa citată.

„Focurile de artificii“ pot fi create intenționat sau pot reprezenta un comportament care vine din subconștient, din dorința excesivă de a primi aprobarea generală