Main menu

header

767 23 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Dragostea pură și adevărată este simplă, dar, ce-i drept, nu întotdeauna ușoară. Pe de altă parte, nici nu trebuie să vă luați o povară pe umeri pe care să o tot purtați. O relație care nu se va rupe înseamnă dedicare și înțelegere. Mai mult decât atât, sunt lucruri pe care nu ar trebui să le faceți, dacă nu vreți să vă puneți iubirea în pericol. Iată la ce trebuie să fiți extrem de atenți.

Nu permiteți familiei să intervină

Nimeni nu e perfect, asta o știe toată lumea. Drept urmare, dacă știți că aveți atât calități, cât şi defecte, de ce tot încercați să-l transformați pe cel de lângă dumneavoastră într-o marionetă? Fiecare are un caracter. Mai bun sau mai puțin bun. Dacă vedeți că nu sunteți compatibili, e mai bine să vă alegeți drumul care vă place decât să stați într-o relație care va ajunge tot la final. Un alt lucru care vă poate distruge relația sunt sfaturile părinților și ale prietenilor legate de actualul partener. Sigur e minunat să cunoașteți părinții celui cu care vă împărțiți viața, însă dacă veți pleca urechea la toate bârfele, atunci veți ajunge să-i vedeți acestuia doar defectele. Care, de multe ori, sunt văzute doar de soacră... Și nu uitați că vizitele scurte sunt de multe ori cele mai plăcute. Asta dacă țineți la relația pe care o aveți...

Distrugătoarele gadget-uri

767 23 2În secolul vitezei, nu există persoană care să nu folosească telefonul mobil, laptopul sau orice alt fel de gadget la modă. Dacă însă veți sta tot timpul cu ochii în telefon sau veți deveni sclavii internetului, să nu vă mirați că partenerul se va sătura. Și, probabil, va căuta o persoană cu care să comunice așa cum își dorește. Nu uitați că nimic nu este mai important ca persoana iubită. Pe de altă parte, indiferent ce ați avea de împărțit la un moment dat, nu faceți scene în public. Lăsați reproșurile pentru momentul în care veți ajunge acasă și veți putea vorbi între patru ochi, fără ca să vă vadă cineva sau să vă asculte. Rufele se spală doar în familie, dacă doriți să o păstrați. Sigur că nici certurile nu pot fi evitate într-o relație, însă încercați pe cât posibil să nu spuneți cuvinte grele, pentru că veți regreta. Și s-ar putea să nu mai aveți cui să-i cereți iertare.

Tăcerea nu aduce nimic bun

Nimeni nu poate să vă citească gândurile, nici măcar persoana iubită. Așa că, indiferent prin ce situații mai puțin plăcute ați trece, comunicați. Spuneți-i partenerului ce vă supără, ce nevoi aveți, ce vă doriți. Nu trebuie să uitați niciodată că tăcerea poate strica totul. În momentul în care greșiţi, pentru că e omenește așa ceva, lăsați orgoliul la o parte și cereți-vă iertare. Nu păstrați supărările niciodată. Habar nu aveți cât de bine va face acest lucru atât relației, cât și sănătății, protejându-vă de stresul care vă poate îmbolnăvi. Partenerul a venit acasă, obosit după o zi de muncă? Sigur că abia așteptați să intre în casă ca să-l bombardați cu o mulțime de probleme. Dacă refuză însă dialogul, nu insistați, pentru că nu veți obține niciodată ceea ce vreți. Amânați discuția pentru a doua zi, pentru că veți avea doar de câștigat.

Țineți banii la comun

V-ați întrebat vreodată de ce bunicii și părinții reușeau, chiar dacă nu aveau salariile de acum, să facă și economii? În primul rând pentru că țineau banii la comun, exemplu pe care ar trebui să-l urmați. Dacă însă partenerul face parte din categoria zgârciților, poate că ar fi bine să vă reorientați cât mai repede posibil. Nu aveți nevoie să fiți singur în doi. Doare mai mult decât veți putea suporta vreodată. Partenerul nu a dus gunoiul? Nici vasele nu sunt spălate, așa cum a promis? Și, ca să fie tacâmul complet, ați rămas și fără apă? Sigur că sunt niște lucruri deranjante, dar poate că nu e momentul să exagerați cu atâtea reproșuri. Poate, pur și simplu, a avut o zi proastă și nu a vrut decât să ajungă acasă să se liniștească. Dacă totuși se repetă povestea, atunci explicați-i pe un ton calm tot ce vă deranjează. Cu puțin noroc, s-ar putea să înțeleagă și să nu mai repete greșelile. Dacă nu puteți să vă controlați, o plimbare ar fi cea mai bună. Și, când ieșiți din casă, luați și gunoiul...

Nu-i citiți SMS-urile!

În orice relație există puțină gelozie, dar nu e cazul să exagerați. Sigur că sunt momente când partenerul nu ajunge la oră fixă acasă, dar poate să nici șeful nu l-a lăsat să plece, la asta v-ați gândit? Mult mai bine v-ar fi dacă ați întreba despre motivul întârzierii decât să începeți să scotociți prin toate buzunarele și să luați telefonul când el nu vă vede și să citiți toate SMS-urile. Toate aceste obiceiuri nu fac decât să vă strice relația. Iar dacă este ca partenerul să nu fie sincer, fiți siguri că totul va ieși la lumină când vă așteptați mai puțin. V-ați găsit bărbatul pe care vi l-ați dorit, doamnelor? Atunci ar trebui ca și acasă să fiți puțin mai atente la imaginea pe care o aveți. Nu de altceva, dar cu siguranță nu ați dori ca el să aibă ochi pentru o domnișoară oacheșă și care nu e veșnic pusă pe scandal.

ATENŢIE! Nu lăsați partenerul să vă rezolve toate problemele.

Uneori, o atingere face mai mult decât 1.000 de cuvinte

Nu staţi împreună 24 de ore din 24

E minunat să stați lângă iubirea vieții, dar nu 24 de ore din 24. Dintr-un motiv foarte simplu: veți putea ajunge să epuizați toate subiectele de conversație și pur și simplu să vă plictisiți. Fiți mai enigmatice, doamnelor, și lăsați bărbatul să vă descopere în timp, nu puneți totul pe tavă de la bun început. Nu uitați că o persoană, fie ea și căsătorită, are nevoie de spațiul său. Minciuna, spun specialiștii, poate distruge orice relație, indiferent cât de trainică pare să fie. Dacă partenerul este cel lângă care vă doriți să îmbătrâniți, atunci cea mai bună alegere este să spuneți mereu adevărul. Chiar dacă uneori doare... În altă ordine de idei, trebuie să știți că neîncrederea în propria persoană aduce cu sine și neîncrederea în partener. Nu permiteți sub nicio formă complexelor să vă distrugă relația. Dacă însă partenerul are prea multe accese de superioritate, nu aveți nevoie de așa ceva. V-ați întrebat vreodată dacă scopurile dumneavoastră corespund cu cele ale partenerului? Poate că n-ar fi rău să vă faceți o listă în care să scrieți ce lucruri bune are partenerul, dar și lucrurile rele. De atunci, puteți lua multe decizii. Iar dacă vedeți că relația nu are perspectivă, atunci nu vă fie frică să puneți capăt unei legături care nu va duce nicăieri.