Main menu

header

de Maria Petrache

Într-o lume a bărbaţilor, femeile au numai de câştigat. Fragile sau nu, ele găsesc destule scuze, şi încă plauzibile, pentru a ieşi în avantaj. De exemplu, urmaşele Evei au atâtea magazine cu pantofi, genţi şi cosmetice, încât nu mai ştiu ce să aleagă! Haine, accesorii nenumărate, la discreţie, în timp ce „săracilor” bărbaţi le este rezervat un spaţiu minim?! Credeţi că le este la fel de uşor traiul ca în cântecul „If I were a boy” („Dacă aş fi fost băiat”), al lui Beyonce? Ne îndoim! Şi iată de ce:

Zece dezavantaje ale masculinităţii
1. Ar plăti consumaţia, numai să acceptaţi să ieşiţi la restaurant cu ei;

2. Cu cât sunteţi mai „rele” cu ei, cu atât vă vor dori mai mult! Bărbaţii adoră vânătoarea şi provocările. Dacă le puneţi totul pe tavă, se îndepărtează. Atunci nu vă rămâne decât să vă jucaţi, din când în când, de-a inaccesibila;

3. Nu pot plânge fără motiv. Masculii dominatori nu-şi permit luxul să verse o lacrimă, indiferent de situaţie, pentru că ar pica de „pămpălăi” în ochii femeilor pe care vor să le cucerească. Plânsul este apanajul fragilelor urmaşe ale Evei!

4. Nu au abilitatea de a executa sarcini multiple. Scorţoşii purtători de pantaloni dau impresia că sunt mereu stăpâni pe situaţie, dar când vine vorba să facă mai multe lucruri deodată, nu sunt prea buni la a-şi paraleliza sarcinile! Femeile, în schimb, sunt experte, de exemplu, în a vorbi la telefon, scrie la calculator şi asculta muzică în acelaşi timp!

5. Sunt predispuşi la calviţie. E recunoscut faptul că bărbaţii, după o anumită vârstă, riscă să rămână fără podoaba capilară. Chelia este un pericol mai mult pentru bărbaţi decât pentru femei. Din nou, avantaj femeile!

6. Pot fi judecaţi, dacă se îmbracă în roz. După o lege nescrisă, dar larg acceptată, în garderoba masculilor „Alfa” nu au ce căuta hainele roz, în timp ce fetele se pot bucura de libertatea de a se îmbrăca cu articole vestimentare de orice culoare;

7. Dacă se uită la telenovele, riscă să fie consideraţi nişte ciudaţi. Femeile se pot uita la seriale siropoase oricând şi oricât, pot plânge în voie, pentru că se ştie că sunt mai sentimentale. Dar vă imaginaţi cum ar arăta o gaşcă de bărbaţi care se uită la o telenovelă şi ronţăie fursecuri, în loc să urle, cu cutiile de bere în mână, la meciurile de fotbal televizate? Cam greu, nu?

8. Nu pot trăi miracolul naşterii unui copil. Chiar dacă sarcinile şi naşterile nu sunt chiar lipsite de chin şi de durere, nimic nu se compară cu bucuria de a aduce pe lume o nouă viaţă şi nu există nimic mai puternic decât legătura dintre mamă şi copil!

9. Trebuie să ridice şi să care tot felul de obiecte grele. Dacă vă mutaţi în casă nouă şi aveţi nevoie de ajutor, nu vă chemaţi prietenele de bârfă ci, apelaţi la un bărbat cu muşchi. Ei bine, bieţii bărbaţi, trebuie să se lupte pe scări cu şifonierul, masa, patul şi biblioteca, pe care trebuie să vi le aducă neatinse în noua locaţie.

10. Bărbaţii mor mai repede. Cel puţin, aşa spun statisticile, iar realitatea o… confirmă. Cauza exactă nu se ştie, mai ales că femeile muncesc mai mult decât bărbaţii (zi dublă de muncă: serviciu + gospodărie şi copii) şi sunt mai stresate! Oricum ar fi, e un motiv de bucurie pentru femei: măcar apucă şi ele să se bucure de o pensie dublă la bătrâneţe!