Main menu

header

871 20 2de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

O nouă cercetare derulată de specialiștii britanici în dating a pus în evidență că prezența animalului de companie - un câine în principal - pe pagina de profil atrage în mai mare măsură persoanele care își caută un partener.

Cresc șansele de a avea un partener

Cei care sunt în căutarea unei relații romantice își pot crește șansele de a întâlni un partener postând o poză cu prietenul blănos. O cercetare recentă, derulată pe 1.000 de proprietari de animale de companie, a evidențiat faptul că 76% dintre cei care au folosit aplicații de dating ar fi mai predispuși să se întâlnească cu cineva care prezintă un câine în fotografiile de profil. Pe de altă parte, mai mult de jumătate dintre proprietarii singuri de animale de companie au mărturisit că au inclus câinele în profilul lor de dating, știind că astfel își vor crește șansele de a atrage un potențial partener - peste un sfert nu au avut nicio reținere chiar să prezinte un câine care nu era al lor, doar pentru a intra în legătură cu o persoană.

Golden Retriver, irezistibil

Cercetarea citată de „Mirror” a restrâns rasele de câini, pentru a afla care este „cățelușul Cupidon”: Golden Retriver s-a clasat pe primul loc, rasa fiind urmată de Labrador, Cocker Spaniel și Border Collie. „Nu este nicio surpriză faptul că a avea o poză cu un câine în profilul de dating poate crește șansele de a întâlni un partener și de a forma o conexiune. A-ți arăta dragostea pentru un animal de companie este o calitate atractivă, deoarece poate indica atribute de personalitate, cum ar fi bunătatea”, susține Adem Fehmi, specialist în comportament canin, care și-a întâlnit viitoarea soție online în acest fel.

Dintre stăpânii de animale de companie intervievați în cadrul cercetării, mai mult de o treime susțin că au mers însoțiți de câinele lor la prima întâlnire