Main menu

header

871 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Alcoolul a jucat de mult timp un rol important în reunirea oamenilor, dar un număr tot mai mare de persoane care se întâlnesc încearcă dragostea fără „curaj lichid”. Trendul se răspândește cu repeziciune și are câteva repere fixe.

Plimbări în parc, gătit în doi, vizionarea unui film

Pandemia a generat noul trend, care presupune evitarea alcoolului la prima întâlnire. În timpul blocajelor din criza sanitară, „calea obișnuită de a merge la un pub nu mai era o opțiune”, afirmă un asistent social din Sheffield, Marea Britanie. Ca urmare, cei care au recurs la dating au fost nevoiți să devină inventivi, optând pentru alte activități sobre, ca plimbările în parc, gătitul în doi, vizionarea unui film etc. Demn de menționat este faptul că trendul se menține, ba chiar se extinde, chiar și în condițiile în care localurile au început să se redeschidă. Cei care recurg la acest nou tip de dating afirmă că asta le-a redus considerabil consumul general de alcool și că au descoperit că pot fi foarte fericiți și pot avea întâlniri reușite și fără să consume alcool.

Stârnește interesul într-un mod nou

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de aplicația de întâlniri Bumble, citat de BBC Worklife, 34% dintre utilizatorii serviciilor de dating din Marea Britanie afirmă că sunt mai predispuși să meargă la o întâlnire fără alcool acum decât înainte de pandemie. Respondenții au argumentat chiar că acest tip de întâlniri „treze” „formează o conexiune mai autentică”. De asemenea, serviciul canadian de întâlniri Plenty of Fish a chestionat 2.000 de adulți singuri și a constatat că 83% au spus că ar fi „deschiși” să încerce o „întâlnire fără alcool”. Potrivit celor intervievați, romantismul fără băutură stârnește interesul într-un mod nou. Dacă până acum alcoolul era o componentă aproape obligatorie a acestui tip de întâlniri, în prezent, mulți oameni și-au reevaluat obiceiurile.

„Pandemia a jucat un rol semnificativ în îndepărtarea multor oameni de ideea de a recurge la alcool ca la o ancoră implicită la prima întâlnire romantică“ (Russ Ross, antrenor de dating, The Social Collective, Sydney)

„Acest tip de curiozitate a crescut constant“

Pe măsură ce apare o nouă frontieră a întâlnirilor „sobre”, și felul în care oamenii formează și mențin relațiile se poate schimba. „Nu cred că întâlnirile fără alcool au început ca o intenție, ci mai degrabă au devenit un rezultat al pandemiei. Dar tendința către acest tip de curiozitate a crescut constant”, explică Russ Ross, antrenor de dating la The Social Collective, din Sydney, Australia. Ca urmare, cei care recurg la dating fără băutură au constatat că sunt mai puțin anxioși, mai prezenți și mult mai capabili să se conecteze cu cei cu care se întâlnesc. În același timp, un raport al organizației Berenberg Research a constatat că generația Z consumă alcool cu 20% mai puțin decât obișnuiau milenialii la aceeași vârstă.