Main menu

header

894 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Dincolo de exemplele vedetelor și de „gura lumii”, cuplurile marcate de diferențe de vârstă între parteneri continuă să suscite interesul specialiștilor, care încearcă să descifreze până unde poate merge celebra zicală „dragostea nu ține cont de nimic...”.

Potențial egal de succes sau eșec

Diferențele semnificative de vârstă au potențialul de a crea probleme într-o relație, dar la fel de bine pot reprezenta povești de succes. La o privire sumară, iubirea dintre George și Amal Clooney (foto) este mai presus de cei 17 ani care sunt între ei și același lucru se poate spune și în dreptul cuplului Catherine Zeta-Jones - Michael Douglas, care sunt împreună de peste două decenii, deși actorul este cu 25 de ani mai în vârstă decât soția sa. Printre efectele pozitive pe care le enumeră specialiștii în dreptul acestor cupluri se numără maturitatea, faptul că partenerii știu să se respecte reciproc, toleranța, care se vădește în primul rând tocmai din acceptarea acestei diferențe și o înțelegere superioară a nevoilor celuilalt.

Din nou în trend

Relația de cuplu care implică persoane de vârste diferite poate fi și o provocare. Pe lângă factorii sociali și presiunile exterioare de toate felurile, între parteneri pot interveni accese de ego, probleme de adaptare, neînțelegeri generate de alegerile celor doi în viața de fiecare zi, de la meniu la locul de petrecere a vacanței. Demn de menționat este faptul că aceste cupluri au fost în mare vogă în anii 1980. După o perioadă de stagnare, trendul a revenit, odată cu vremurile în schimbare accelerată.

Gertrude Grubb avea 18 ani când s-a căsătorit cu veteranul Războiului Civil John Janeway, care avea 81 de ani. Diferența de 63 de ani dintre miri reprezintă recordul mondial în materie