Main menu

header

897 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Proverbul „ochii care nu se văd, se uită” nu este confirmat de un studiu recent, care a arătat că, în realitate, cuplurile de parteneri aflați la distanță au făcut din metodele de a întreține flacăra romantismului o adevărată artă.

Îndrăgostiții îndepărtați se străduiesc mai mult

„Distanța crește dragostea” este o veche expresie care și-a găsit confirmare în rezultatele unei cercetări publicate de Journal of Communication. Practic, cuplurile cu parteneri la distanță trimit mesaje lungi, drăgăstoase, alocă timp conectării prin toate formele premise de tehnologia modernă și astfel își întăresc legătura în mod constant. „Cuplurile aflate la distanță se străduiesc mai mult în comunicarea afecțiunii și intimității, iar eforturile lor sunt în cele mai multe cazuri răsplătite - acești îndrăgostiți aflați la depărtare unul de celălalt au legături mai puternice și mai profunde decât în cazul multor relații normale”, explică specialistul Crystal Jiang, de la Universitatea Hon Kong.

Un e-mail surpriză sau un buchet de flori

Potrivit specialiștilor, modalitățile prin care partenerii din cuplurile despărțite de kilometri își întrețin relația pot reprezenta adevărate surse de inspirație, astfel încât toate celelalte parteneriate romantice „să aibă ce e mai bun din cele două situații”. De pildă, un e-mail surpriză, plin de cuvinte de afecțiune, trimis în timpul zilei va crea un sentiment de încântare care durează chiar dacă pertenerii se întâlnesc fizic câteva ore mai târziu. De asemenea, un buchet de flori trimis fără o ocazie specială și, mai ales, un anume tip de comunicare, care să nu se blocheze în clișee de tipul „ce avem la cină?” sunt alte modalități care pot apropia partenerii de cuplu și care au fost gândite de cei care se iubesc dar nu se pot îmbrățișa, așa cum fac ceilalți.

Potrivit studiilor, o scrisoare de dragoste strecurată sub un șervețel este un avantaj „fizic” pentru partenerii care nu sunt despărțiți de geografie și vor să păstreze vie flacăra iubirii așa cum făceau cândva generațiile anterioare de îndrăgostiți