Main menu

header

921 20 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

O cercetare extinsă asupra primei întâlniri dintre doi oameni care își caută un partener a dat la iveală detalii foarte interesante despre timpul necesar depistării „chimiei” și cel al deciziei de a pleca, sub diverse pretexte, dacă „scânteia” nu este identificată.

„Nu este nimic mai rău decât să nu rezonezi cu cineva”

Compania Britannia Rescue, parte a LV General Insurance, din SUA, care și-a unit forțele cu personalitatea tv Denise Van Outen într-un studiu care a relevat ce se întâmplă cu oamenii atunci când o primă întâlnire nu le este pe plac. Sondajul derulat pe 2.000 de adulți a constatat că durează doar 25 de minute pentru a observa „o scânteie sau lipsa acesteia” între potențialii parteneri și aproape o oră, mai exact 52 de minute în medie, pentru a invoca motive de „retragere”. „Știm cu toții că nu este nimic mai rău decât atunci când pur și simplu nu rezonezi cu cineva”, spune Van Outen.

Se invocă munca și blocajele din trafic

Sondajul a evidențiat, de asemenea, că 44% renunță cu totul la o întâlnire, iar unu din cinci respondenți mărturisește că a lăsat baltă o întâlnire la jumătate. Van Outen chiar a înființat o „Linie telefonică de salvare de la întâlnire”, sistem care generează scuze pentru a ajuta oamenii să iasă rapid dintr-un rendez-vous plictisitor. Printre motivele pentru care oamenii le invocă pentru a scăpa dintr-o întâlnire romantică pe care o consideră pierdere de vreme se numără termene limită de lucru, prietenii sau membri de familie care se prezintă neanunțați și blocajele din trafic. Pe de altă parte, aproape 60 de procente dintre cei chestionați au afirmat că au stat, totuși, la aceste întâlniri.

Pentru ca o primă întâlnire să aibă succes, oamenii declară că au nevoie să se simtă confortabil, să existe mult umor sau să sesizeze „chimie” cu celălalt (studiu OnePoll)