Main menu

header

966 20 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Foarte multe familii încă se bazează pe conceptul că o femeie face cunoștință cu un bărbat, se căsătorește și construiește o familie, cutumă cu care au crescut multe generații de domnișoare. Un studiu recent a relevat faptul că se manifestă o schimbare majoră: femeile dau înapoi și preferă să aștepte bărbatul potrivit.

Rezistență în fața presiunii de a respecta termenele tradiționale

Cele mai noi date ale unei cercetări de piață derulate de Bumble, o celebră aplicație de dating din Australia, arată că femeile au început să opună rezistență tot mai mare în fața presiunii constante de a respecta termenele tradiționale ale relațiilor, una din trei afirmând că nu se mai concentrează pe atingerea reperelor societale. În schimb, acordă prioritate găsirii partenerului potrivit și nu se mai grăbesc să „bifeze” ce așteaptă societatea de la ele. „Femeile se uită din ce în ce mai mult în jur și se întreabă de ce ar simți nevoia să urmeze un regulament învechit atunci când vine vorba despre călătoriile lor în lumea matrimonială și despre reperele relațiilor lor”, explică Lucille McCart, directorul de comunicare al aplicației.

Nici măcar un sfert nu mai au căsătoria ca obiectiv

Această schimbare madivă de optică este atât de evidentă și se extinde într-o asemenea măsură, întrucât cei care o evaluează au numit-o „declinul cronologiei”, cu referire la termenele în care societatea se așteaptă ca o femeie să se căsătorească. „Acest lucru nu înseamnă că relațiile romantice nu mai sunt importante - 72% dintre femeile de pe Bumble caută o relație pe termen lung, dar numai 23% au în mod activ căsătoria ca obiectiv”, adaugă McCart. În același timp, cercetarea a mai evidențiat faptul că una din opt respondente necăsătorite declară că „evită în mod activ apropiații care au pus presiune asupra lor pentru a-și întemeia o familie”.

Cercetarea Bumble a descoperit că un procent semnificativ - 32% - de persoane care folosesc aplicaţia de dating cred că intimitatea emoţională este mai importantă decât conexiunea fizică